szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Péterfy Sándor utcai kórház Szövetség és Hársfa utcai ingatlanjait alakítanák át nekik.

Újabb felekezet, a Magyarországi Evangélikus Egyház is saját kórházat építhet a fővárosban – írja a Népszava a Magyar Közlöny alapján, amelyben az szerepel, hogy még az idén 221 milliót költhetnek tervezésre az idei költségvetés terhére.

A rendelet szövege szerint a célra az egyház a Péterfy Sándor utcai kórház hetedik kerületben lévő két külső telephelyét – a Szövetség és Hársfa utcai ingatlanjait – kapja meg az államtól. Az utóbbi telken lévő épületeket lebontják, hogy helyére újat húzzanak. A Szövetség utcai épületet meghagyják, de felújítják, átalakítják a kórtermeket.

A lap úgy tudja, az evangélikus kórház teljes megvalósítása mintegy 4-5 milliárd forintba kerülhet.

Az új gyógyító intézmény szakmai programjának kialakítása, illetve a szükséges fekvőbeteg-, valamint járóbeteg-szakellátási kapacitások biztosítása az Egészséges Budapest Programmal összehangolva történik.

Magyarországon kilenc egyházi fenntartású járó- és fekvőbeteg-ellátó intézményt finanszíroz állam, ezek összesen 950 ágyon fogadnak betegeket, illetve ápolásra szorulókat. Fenntartásukra a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) évi 6,5 milliárd forintot költ, a működtetéshez szükséges pénz 14-16 százalékát biztosítják az egyházi szervezetek saját forrásból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Itt az első elektromos Cadillac, a mellbevágó külsejű Lyriq divatterepjáró

Nincs pénze már élelemre sem, munkát keres a Drága örökösök színésze

Nincs pénze már élelemre sem, munkát keres a Drága örökösök színésze

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására