szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nébih kicsit furcsán magyarázza, miért nem: a listeria baktérium jelenléte ott nem probléma, ahol közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszert nm gyártanak. A Greenyardnál viszont igen, mégsem hibázott a cég. A gyártás tesztcélból újra megindult.

Nem hibázott a Greenyard, ahol több fagyasztott termék is készül, állítja a Nébih a Magyar Időknek. A hatóság azt is közölte: a Listeria monocytogenes baktérium jelenléte önmagában nem jelent problémát egy hűtőipari üzemben, ahol közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszert nem gyártanak. Ámde itt gyártanak: a bajai feldolgozóban több márka termékei készülnek, az Iglo mellett több áruházlánc saját márkás fagyasztott árui kerülnek ki a multinacionális társaság magyarországi üzemből. Az Iglo-termékeket forgalmazó Maresi Foodbroker Kft. közölte: a visszahívás elővigyázatosságból történik, és csak akkor lép fel egészségügyi kockázat, ha a termékeket megfelelő hőkezelés nélkül fogyasztják.

A bajai üzemben a szigorított takarítást követően megindult a próbatermelés, az élelmiszer-biztonsági szakemberek fokozott mintavétellel ellenőrzik a munkát, a feldolgozóból egyelőre nem kerülhetnek a piacra termékek.

A Nébih más hazai hűtőipari üzemben nem találta meg a megbetegedést okozó baktériumtörzset.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!