szerző:
hvg.hu

Most már azt is tudjuk, hány magyar tanul Kínában.

Oláh Lajos, a DK képviselője megkérdezte Kásler Miklós emberminisztert, hogy hány magyar diák tanul Kínában, illetve hány kínai diák tanul hazánkban. Kásler nevében államtitkára, Rétvári Bence válaszolt.

Azt írta, jelenleg Magyarországon 394 kínai diák tanul a következő felsőoktatási intézményeken: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Egyetem, Kaposvári Egyetem, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Miskolci Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Soproni Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Balassi Intézet.

A legnépszerűbb szakok: alkalmazott közgazdaságtan, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, gazdasági elemzés, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, gazdálkodás és menedzsment, valamint programtervező informatikus.

Ma 20 magyar hallgató folytatja felsőfokú tanulmányait Kínában, 1 hallgató szakmai gyakorlaton vesz részt a First Affiliated Hospital, Uhejiang University-n, további 19 hallgató pedig részképzésen vesz részt több kínai egyetemen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!