szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az MSZP egy része szavazta meg a képviselői fizetésemelést.

Külön szavaztak a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat több pontjáról, így pontosan látszik, mely képviselő hogyan szavazott a saját fizetésemelésüket is tartalmazó részekről.

A Törvényalkotási bizottság által benyújtott módosító javaslattal emelték havi 200 ezer forinttal a saját fizetésüket. Az ellenzék szétszavazott, a Jobbikból két igazoltan távollévő képviselő kivételével mindenki igent nyomott, a DK, illetve az LMP frakciója nemet – bár nem volt bent mindenki –, a függetlenek közül a liberális Bősz Anett tartózkodott, Dúró Dóra és Hadházy Ákos nemet nyomott. Az MSZP viszont összevissza szavazott, ami érintette a Párbeszéd frakcióját is, az ott ülő szocialista, Burány Sándor miatt.

Az MSZP-frakcióból öt képviselő jelen volt, de nem szavazott, öten az igen gombot nyomták, hárman a nemet. A Párbeszéd frakciója nemmel szavazott, az ott ülő, amúgy szocialista Burány Sándort kivéve, aki viszont igennel.

©

Korábban az ellenzéki képviselők azzal érveltek, a Fidesz megzsarolta őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van

A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van

Az infektológus szerint a következő hetekben megugorhat a halottak száma Magyarországon

Az infektológus szerint a következő hetekben megugorhat a halottak száma Magyarországon

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között