szerző:
hvg.hu

Feloldhatatlannak látja a kormány az ellenétet az ENSZ és a magyar álláspont között, annak ellenére, hogy a vádjai nem állják meg a helyüket.

Az ENSZ-nek is bejelentette a kormány, kilép a migrációs csomag tárgyalási folyamatából, ezt Szijjártó Péter külügyminiszter kedden jelentette be. Szijjártó kifejtette: bebizonyosodott, hogy a migrációt illetően feloldhatatlan az ellentét Magyarország álláspontja és az ENSZ megközelítése között. Magyarország továbbra is fenntartja a migrációs politikáját, azon "semmilyen globális csomag nem változtat".

Pedig az ENSZ-féle tervezettel szembeni kormányzati vádak nem állnak meg: a csomag nem ró kötelezettséget az aláíróira, és tiszteletben tartja a tagállamok migrációs politikáját. Ráadásul az illegális migráció ellen is fokozni akarja a küzdelmet – igaz, az ezt célzó korábbi EU–Afrika-paktumot is Magyarország vétója fúrta meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!