szerző:
hvg.hu

Apró malőr, hogy a Híradó műsorvezetője eltévesztette Földi-Kovács Andrea nevét. Még egy baki: rossz időpontra harangozták be a műsort a tévé honlapján.

Elkezdődött a a Magyarország élőben, az a műsor, amelyet az Egyenesen című Kálmán Olga műsor helyett adnak. A műsorvezető, Földi-Kovács Andrea beköszönt a Híradó végén, és ismertette a tartalmat.

Azzal kezdett,

hát, visszatértem, hogy emlékeztessem a nézőket a 3 évvel ezelőtti időszakra.

Jön Kocsis Máté, "ha visszaemlékeznek, ő volt az, akinek fájt, ami a HírTV-nél történt", megkérdezi majd, mit gondol most, illetve arról a korábban elhangzott tételmondatról, hogy "totális médiaháború indult a piacon", majd beszélnek a médiapiaci átrendeződésről is.

A műsor következő vendége Gajdics Ottó és Huth Gergely a Magyar Idők és a Pesti Srácok főszerkesztője. Gajdics korábban a HírTV-t is vezette.

"Él a remény, hogy visszakapja az oldal a televíziót" - nyitott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a műsorban. Azt mondta, bosszúvágy nincs benne, az elégtétel az más. "Mindenki a sajtó szabadságát félti, de mikor Simicska azt mondta, bemegy a HírTV-be és kirúg mindenkit, azokkal az újságírókkal senki sem szolidarított" - hánytorgatta fel. Ezek álságos médiaviták.

A Fidesznek semmi köze ahhoz, ami ma történt, de a szavaztábor visszakapott valamit, ami jogosan megilleti.

Nincs kormánypárti médiatúlsúly, soha nem érezte ezt, ma sem. Különösen, ha nézzük a netes oldalakat is. "Ez egy blöff." Azt mondta, a jobboldali újságírók tehetségesek, milyen sikeres volt a HírTV is annak idején. "Jó tévét kell csinálni, nem a Klubrádión panaszkodni a sajtószabadságon." Hosszan gondolkodott, mikor volt utoljára a HírTV-ben, 2015. januárjában lehetett. Bízik benne, hogy többet hívják innentől kezdte. (A Fidesz nem volt hajlandó nyilatkozni a csatornának, mikor nagyon bedurvult a háború Simicska Lajos és Orbán Viktor között - a szerk.) Kocsis azt mondja, nyitott a vitákra, arra biztatja a fideszeseket, térjenek vissza a tévéhez.

Polgári elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nézőké legyen a HírTV megint - ezt szeretné Kocsis. Arra, hogy lezárult-e a médiaháború a mai nappal, Kocsis azt mondta, nem, a média háborúzik, jellegénél fogva. Bízik abban, hogy a HírTV olyan lesz, mint volt, tárgyilagosan bemutathatják a kormánypárti politikusok, mit gondolnak a világról és válaszoljanak kemény kérdésekre. Vitákat is ígért.

Nem fideszes tévét akar, hanem a saját tábor számára szerethető tévét - pontosított. A G-nap után történtek visszafordíthatatlan folyamatok azzal, ahogy a miniszterelnököt nevezte Simicska Lajos. "Kulturált emberek egymásról nem beszéltek így." A trágárság Simicska "függő pillanatában" hangzott el, ez a kulturált vitát nem szolgálja.

Tekintsük egy sötét korszaknak, ami lezárult az ország és a média életében, a vitákat nem ilyen stílusban, ezekkel a módszerekkel rendezzék el a felek.

A miniszterelnök által beharangozott nagy változások a médiapiacot nem érintik Kocsis szerint.

Kocsis 20 percet kapott, utána Gajdics Ottó és Huth Gergely ül az asztalnál. Gajdics az átalakításról azt mondja, "szokványos átadás-átvétel volt." Felidézte, ő is csomagolt már, mikor új vezető jött. "Formális, piaci történet zajlott le.Krokodilkönnyek, hamis siránkozások azt célozzák, hogy ebből is politikai eszközt kovácsolva úgy állítsák be, vége a sajtószabadságnak, nincs demokrácia, nincs a fékeknek ellensúlya. Ez humbug, rizsa. A történet az, hogy hazajöttünk!"

Huth azon viccel, nem az a nemzethalál, ha jobbra fordul egy csatorna, hanem ha balra. Szerinte azok a hírtévések voltak az áldozatok, akik

a G-napon kiugrottak a világűrbe. Több mint 3 éves rémálom ért véget, a G-napot az I-nap követte. Az igazságé.

Szerinte itt több millió embertől vették el a fórumokat. Gajdics hosszan beszélt arról, hogy "ennél szebb történetet", mint hogy a jobboldal visszakapta a tévéjét, nem tud elképzelni. Simicska alig költött a tévére, bezzeg Kálmán Olga milyen sokat keresett - hánytorgatta föl Huth, összehasonlítva azzal a környezettel, amit az EchoTV-ben (ami Mészáros Lőrincé) tapasztalni.

A HírTV átalakítását a szerda délelőtti állománygyűlésen jelentette be a tulajdonos, Nyerges Zsolt, tömeges elbocsátás volt, több műsor megszűnt, Kálmán Olga és Csintalan Sándor sem vezethet műsort. A fél 7-es Híradóban is bemondták vezető hírként, hogy a tévé visszatér a jobboldalra. Ennek szó szerinti leiratát közzétették a tévé honlapján is. Az egyik betilott adást juszt is megcsinálják.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csehország amerikai katonai helikoptereket vásárol

Csehország amerikai katonai helikoptereket vásárol

Kibertámadás érte a brit Munkáspárt informatikai rendszerét

Kibertámadás érte a brit Munkáspárt informatikai rendszerét

Egy osztrák város is Európa kulturális fővárosa lehet 2024-ben

Egy osztrák város is Európa kulturális fővárosa lehet 2024-ben

A Vodafone lett Magyarország legegészségesebb nagyvállalata

A Vodafone lett Magyarország legegészségesebb nagyvállalata

Visszaküldte Törökországba a kitoloncolt dzsihadistát Görögország

Visszaküldte Törökországba a kitoloncolt dzsihadistát Görögország

Véget vetne a helyi fideszes propagandának a nagykanizsai ellenzék

Véget vetne a helyi fideszes propagandának a nagykanizsai ellenzék