szerző:
hvg.hu

Nyerges Zsolt új tulajdonos állítólag azt ígérte, egyelőre nem küldenek el senkit. Majd rögtön mennie kellett 9 embernek, néhányan pedig önként mondtak fel.

Szerda délelőtt megtörtént az eladás óta sejtett hatalomátvétel a HírTV-nél. Fél 11-re értekezletet hívtak össze, azon már megjelent a csatorna új tulajdonosa, Nyerges Zsolt, és a korábbi elnök-tulajdonos, Liszkay Gábor is, aki a jövőben – mint kiderült – a HírTV médiatanácsadója lesz.

A televízió egyik volt munkatársa, Csintalan Sándor az állománygyűlés után azt mondta: az új tulajdonos megköszönte a kollégák munkáját, és azt ígérte, egyelőre senkit nem küldenek el. Ez az elhatározás nem tartott sokáig, eddig 9 munkatársat bocsátottak el, néhányan pedig önként mondtak fel. Kálmán Olga és Csintalan Sándor távozásáról viszonylag hamar értesült a sajtó, azóta ezekkel a kollégákkal bővült a kirúgottak listája:

  • Nagy Zoltán hírigazgató
  • Tarr Péter vezérigazgató-helyettes
  • Bodacz Balázs műsorvezető
  • Zimon András szerkesztő
  • György Zsombor szerkesztő
  • Lampé Ágnes műsorvezető
  • Teszári Nóra műsorvezető

Önként távozott a csatornától többek között Reichenberger Dániel hírszerkesztő és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató.

©

A Riasztás stábjából már többen felmondtak az elmúlt hetekben, a vásárlás bejelentése után, szerdán további riporterek távoztak információink szerint. Látszik, hogy a műsor Facebook oldalát még nem az új tulajdonos emberei szerkesztik, mert folyamatosan osztják meg a HírTV átvételéről szóló, nem kormányoldali zsebmédiában készült anyagokat, a profilképet is egyértelműen az elhallgattatásukra utaló rajzra cserélték.

A Zoom.hu eközben arról ír, hogy Kálmán Olga kirúgása után felmondott az Egyenesen felelős szerkesztője, Láng Balázs is.

Az elbocsátások miatt több fontos műsor is megszűnik, az Egyenesen, az Egyenesen Plusz, a Szabadfogás és a Szamizdat a jövőben nem lesz látható a HírTV-n. Más információk szerint a Riasztás is veszélyben lehet: a műsor stábja ugyanis már akkor felmondott, amikor Nyerges Zsolt lett a televízió új tulajdonosa.

Kálmán Olga
©

A hvg.hu információi szerint nehéz helyzetbe kerültek az egyes műsorok és a híradó szerkesztői a délelőtti állománygyűlést követő, kifejezetten nekik tartott megbeszélésen. A szerkesztőknek tartott tájékoztatás első és legfontosabb kérdése információink szerint – ahogy várható volt – az volt, hogy ki hajlandó közülük folytatni a 2015-ös G-nap előtti televíziózást. A szerkesztők többsége a zsarolás jellegű kérésre nem mondott nemet. (Erről itt olvashatnak.)

A sietősen megtartott állománygyűlés után a kollégák nem tehettek fel kérdéseket, sokan tanácstalanul álldogáltak – volt, aki azt sem tudta, hogy műsorának szerdára betervezett felvételét elkészítik-e. A 444 videóra vette, ahogy Dévényi István, a Szabadfogás moderátora érdeklődött műsorának sorsáról – hiába.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Széttépte a konzultációs ívet egy MSZP-s képviselő a parlamenti ülésteremben – videó

Széttépte a konzultációs ívet egy MSZP-s képviselő a parlamenti ülésteremben – videó

Rabszolgafarmként működött egy ukrán agrárvállalkozás, napi 13 órán át roboltatták az embereket

Rabszolgafarmként működött egy ukrán agrárvállalkozás, napi 13 órán át roboltatták az embereket

Havasi: Kacsa, hogy Gruevszki a miniszterelnök házában lakik

Havasi: Kacsa, hogy Gruevszki a miniszterelnök házában lakik

Feltölti a raktárait egy brit áruházlánc, nehogy kifogyjon a készlet a Brexit miatt

Feltölti a raktárait egy brit áruházlánc, nehogy kifogyjon a készlet a Brexit miatt

Már idén lehet jelentkezni a kibővített csokra

Már idén lehet jelentkezni a kibővített csokra