szerző:
hvg.hu

Új vezérigazgató és hírigazgató jön a Hír TV-hez, Liszkay Gábor pedig szakmai irányító lesz - derült ki a szerdai rekordgyorsaságú állománygyűlésen, amelyen kérdezni nem lehetett. Kálmán Olga mellett egy páran már biztosan távoznak.

Mindössze három percen át tartott a Hír TV-s hatalomátvétel szerda délelőtti, első állománygyűlése. Az értekezletet fél tizenegyre hívták össze, azon már megjelent a televízió új tulajdonosa, az azt Simicska Lajostól átvevő Nyerges Zsolt, és korábbi elnök-tulajdonosa, Liszkay Gábor is, aki a G-nap előtt éppen a Simicska-birodalom oldaláról dezertált a Magyar Időkhöz.

©

Liszkay szerdán reggel a tévé székháza előtt összegyűlt újságíróknak azt mondta, tanácsadóként fogja segíteni a televíziót. Az új tulajdonos Nyerges Zsolt ennyire sem volt közlékeny, ő azt mondta, nem szeretne semmit elárulni azelőtt, hogy a tévécsatornánál dolgozókat tájékoztatták volna.

A kurta állománygyűlésen ezután Nyerges Zsolt bejelentette, hogy:

- a tévétársaság vezérigazgatója Répásy Bálint lesz,

majd kiderült:

- Répásy általános helyettese Korda Judit lesz

- Szikszai Péter lesz a tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes

- Mentes Katalin lesz a csatorna új hírigazgatója, ő lényegében visszatér erre a posztra, amit a G-nap előtt töltött be.

- Pósa Árpád lesz az internetes főszerkesztő

- Nyerges Zsolt beszélt Liszkay Gábor szerepéről is a kollégáknak, azt mondta, hogy Liszkay médiatanácsadó lesz, akit a csatorna szakmai irányítására kért fel. 

Nyerges beszédéről van egy videónk is, itt nézheti meg:

Szeretnék bemutatkozni: Nyerges Zsolt vagyok! - videón a HírTV-s hatalomváltás

Percek alatt lerendezte Nyerges Zsolt a menedzsementváltást szerdán a HírTV-ben. Bejelentette az új vezetőket, ezzel a maga részéről végzett is, kérdésekre nem válaszolt. Nézze meg a videót, amelyet az állománygyűlésen rögzítettek, majd juttattak el a hvg.hu-hoz.

A tulajdonos azt mondta, a HírTV helyzete stabil, jövője biztosított lesz. Azt mondta, hogy a tulajdonosi szerepvállalásnál nem akar jobban beleszólni a tévé munkájába, ám mivel egy hírtévé folyamatos figyelmet igényel, ezért kérte fel Liszkayt arra, hogy legyen médiatanácsadó.

Répásy is szót kapott, elárulta magáról, hogy szektoron kívülről érkezett, külgazdasági, üzletfejlesztési, vállalatirányítási tapasztalata van, és vállalati menedzsernek érkezik a tévé élére, bemutatta helyetteseit, Kordát és Szikszait is.

Liszkay Gábor és Szikszai Péter érkezik
©

Az állománygyűlésen csupán bejelentették az új vezetési struktúrát, de kérdezni nem lehetett. Úgy tudjuk, fagyos volt a hangulat Mentes Katalin megjelenésekor is, korábbi kollégái nem nagyon köszöntek a visszatérő hírigazgatónak. 

A háromperces tájékoztatás után a televízió új vezetése visszavonult. Az állomány tehát továbbra sem tud sorsáról, csak új vezetőiről. Ha lesznek is a mai napon elbocsátások, azokat később, egyesével közölhetik. Az már szerda reggel elterjedt a Magyar Hang értesülése nyomán, hogy Kálmán Olga nem marad a televíziónál.
A hvg.hu olyan információkról is hallott, amely szerint

Kálmán Olgát már tegnap este felhívták, hogy ma műsor lesz, de nélküle.

A műsorvezető a Hír TV székházából távozóban azt mondta:

A felmondási időmet töltöm,

eközben kezében a Magyar Nemzet legutolsó lapszámát tartotta. A déli tizenkettes híradó alatt a csatorna máris műsorváltozásról számolt be, eszerint Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait a nézők mától nem láthatják a csatornán. Értesüléseink szerint utódja az Echo TV-s Horváth Károly lesz.

A Magyar Idők közben azt írja, Kálmán Olga mellett távozik Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető, Zimon András felelős szerkesztő is. És megszűnnek a Egyenesen, az Egyenesen Plusz, a Szamizdat és a Szabadfogás című műsorok.

Szerkesztői értekezlet az új irányelvekről

A délelőtti állománygyűlés után szerkesztői értekezletet hívtak össze, belső forrásunk szerint ezt Szikszai Péter, az új tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes és az új hírigazgató – Szikszai élettársa – Mentes Katalin, az új hírigazgató tartják. Állítólag itt, most mondják el az új irányelveket, úgy tudjuk, ezen már nincsenek ott azok a régi munkatársak, akiknek „útilapu” – ahogy fogalmazott.

©

Csintalan: Ide be nem teszem többé a lábam

A gyűlés után Nyerges már nem tájékoztatta az újságírókat, helyette Puskár Anett, a cégei sajtósa állt ki a Hír TV székháza elé, aki azt ígérte, a tulajdonos bent elmondott beszédét ki fogják adni a nyilvánosságnak. Dévényi István a tulajdonos szóvivőjének rövid tájékoztatásán akarta volna megtudni, hogy a ma 11-re tervezett Szabadfogás című műsor felvételére sor kerül-e. Puskár a kérdést hárította azzal, hogy tartalmi kérdésekben az általa képviselt tulajdonos nem dönt, így nincs erről információja. Közben elmúlt 11 óra, és a Szabadfogás stábja még kint áll az épület előtt.

Az állománygyűlésről kifelé jövet nyilatkozott az újságíróknak Csintalan Sándor műsorvezető, aki egyébként a kapituláló előző tulajdonos Simicska Lajos bizalmasa.

Következő műsor nem lesz, én a Szikszaival nem dolgozom, ide be nem teszem a lábam -

mondta Csintalan a jövőjét firtató kérdésre.

A szerdai eseményekről szóló cikkünket itt olvashatja:

Nyerges és Liszkay in the house: kezdődik a HírTV visszafoglalása

A HírTV-nél a portaszolgálatot már éjszaka lecserélték, szerda reggel tízre pedig megérkezett Nyerges Zsolt tulaj és a csatorna most visszatérő ex-vezére, a kormánypárti média egyik prófétája, Liszkay Gábor is. Ő itt hivatalosan médiatanácsadó lesz, a menedzsmentet délelőtt mutatják be. Műsorok és műsorkészítők sorsa dől el, így távozik Kálmán Olga, Csintalan Sándor, veszélyben a Célpont és a Riasztás.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Elfogása előtt másfél hónappal másodjára is ölhetett a túronyi fejszés gyilkos

Elfogása előtt másfél hónappal másodjára is ölhetett a túronyi fejszés gyilkos

Elindulhat a csepeli gerincút további fejlesztése

Elindulhat a csepeli gerincút további fejlesztése

Ujját törte a pólóválogatott kapitánya, vége lehet a vébéjének

Ujját törte a pólóválogatott kapitánya, vége lehet a vébéjének

Nyári „uborkaszezon”: 8 dolog, amit most érdemes elvégezned az irodában

Nyári „uborkaszezon”: 8 dolog, amit most érdemes elvégezned az irodában

Többféle kábítószert is fogyaszthatott a BMW-s, aki Horvátországban okozott balesetet

Többféle kábítószert is fogyaszthatott a BMW-s, aki Horvátországban okozott balesetet

Ellenzéki kerekasztalt alapítottak Strasbourgban a magyar EP-képviselők

Ellenzéki kerekasztalt alapítottak Strasbourgban a magyar EP-képviselők