szerző:
hvg.hu

Névtelenséget kérő, belső forrás szerint nehéz helyzetbe kerültek az egyes műsorok és a híradó szerkesztői a délelőtti állománygyűlést követő, kifejezetten nekik tartott megbeszélésen. Ezt Szikszai Péter, az új tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes és az új hírigazgató – Szikszai élettársa – Mentes Katalin, az új hírigazgató tartották, itt mondták el az új „irányelveket”.

A szerkesztőknek tartott tájékoztatás első és legfontosabb kérdése információink szerint – ahogy várható volt – az volt, hogy ki hajlandó közülük folytatni a 2015-ös G-nap előtti televíziózást.

Érkeznek a dobozok a HírTV-be
©

Egy forrásunk úgy fogalmazott,  egyértelműen zsarolás jellege volt, hogy azt hozták fel nekik: ha a szerkesztők – vagyis a műsorkészítés irányítói – együttesen felállnak, akkor leáll a tévé, de akkor több száz más kolléga is elveszíti a munkáját. Vagyis gyakorlatilag azzal nyomasztották őket, hogy a kezükben van a többiek sorsa is, ezt követően döntött többségük a maradás mellett. Legalábbis egyelőre – tette hozzá.

A már biztosan távozókról itt olvashat, a korábbi vezetés pedig már az irodákat is kipakolták és elhagyták belső forrásunk szerint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!