szerző:
hvg.hu

Domokos László hétfői szavai nem hullanak porba.

Bár évek óta nyilvánosak azok a számvevőszéki jelentések, amelyek kapcsán Domokos László ÁSZ elnök azt mondta, "botrány és anarchia" jellemzi a kórházak és szakrendelők gazdálkodását, a kormány csak most kapcsolt magasabb fokozatba a helyzet miatt.

Információk szerint Domokos hétfői, sarkos nyilatkozatára Rogán Antal tárcájánál adták meg az engedélyt – bár ezt a minisztérium cáfolta –, a Magyar Idők pedig azt írta, augusztus 14-én már foglalkozhat is a kormány a számvevőszék "nagy port kavart" jelentésével. Új jelentés nincs, Domokos a korábbiakat foglalta össze. Az kérdés, ezen a kormányülésen ott lehet-e Orbán Viktor, aki augusztus 1-i Facebook-bejegyzésében jelezte, szabadságra megy, ne keressék.

A Magyar Kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete visszautasította Domokos szavait, a nyilatkozat miatt rendkívüli ülést hívtak össze szerdára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!