szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Inkább segített a Facebook a Fidesznek, mint akadályozta az idegengyűlölő, uszító tartalmak tekintetében. Lázár és az Origo posztjainak moderálásáról pedig a bécsi videó után levették a magyar nyelvű moderátorokat, azokról az írországi központban döntöttek.

Nagy cikket közöl a 444 a Facebook moderálási gyakorlatáról, az elvekről és arról, milyen esetekben esélyes vagy kevésbé esélyes, hogy valakinek a posztját törlik vagy csökkentik a láthatóságát. Több rész szól politikusokkal és a választási kampánnyal kapcsolatos moderálási furcsaságokról. Miután Lázár János bécsi, migránsozós videóját először törölték (a politikus cenzúrát is kiáltott), a magyar moderátorok elmondása szerint utána letiltották őket Lázár és az Origo posztjairól, azokról feljebb, az írországi központban döntöttek innentől fogva. A fideszes, kormányzati posztokban ez után változás állt be, egyik napról a másikra úgy kezdtek el posztolni, hogy sokkal moderálásbiztosabbak lettek – mintha valaki kiokította volna őket. Az is kiderül, hogy a migráns szó nem védett kategória, azaz aki migránsokról beszél negatív színben, nem törlik a posztját nagy valószínűséggel. A Facebook tehát a moderálási elvek és gyakorlat szintjén is inkább engedi, mint akadályozza a migránsozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten