szerző:
hvg.hu

Meglepő gondolatmenettel debütált Vona Gábor "influencer".

Vloggerként tért vissza Vona Gábor, a Jobbik lemondott elnöke, és bár azt ígérte, nem politikai bejelentkezései lesznek, az elsőben még nem haladta meg önmagát. A demokrácia fontosságáról beszélt, sűrűn bejátszva saját és Orbán Viktor korábbi nyilatkozatait, felszólalásait.

A kereszténydemokráciát építő Orbánról az jut eszébe, mi lenne, ha Jézus újra eljönne a Földre és szétnézne Magyarországon is.

"Azt megnézném, mikor Jézus belelapoz a kereszténydemokratikus kormány napi sajtójába, vagy Bayer előadását hallgatja" – mondja Vona, mire bejátszanak egy Jakab Péter jobbikos politikust gyalázó Bayer-véleményt.

Vona szerint a demokrácia minősége ugyan hagy kivánnivalót maga után, de még mindig ez a legjobb rendszer. Arra azért kíváncsi lenne, mi történne, ha a nyugati szövetségesek nem tartanák fontosnak, hogy egy országban demokrácia legyen. Úgy látja, itthon nincs valódi igény a demokráciára, ezért érzékenyíteni kell az embereket.

A videóban mások mellett egy bohóc is véleményt mond arról, van-e demokrácia itthon vagy sem.

A politikai helyzetet Vona a HVG-nek adott interjúban is elemzi, a többi között azt mondta, nem Simicska Lajos miatt veszített a Jobbik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!