szerző:
hvg.hu

A kormányzat jövő szeptemberre ígérte a bevezetést, ám ez a koncepción dolgozó szakemberek szerint szinte biztosan nem tartható.

Csak egy félkész verziót kapott kézhez az új Nemzeti alaptantervből (NAT) az Emberi Erőforrások Minisztériuma – értesült a Népszava. A lap több forrásból is úgy tudja, hogy az alaptanterven dolgozó szakemberek nagyjából a fejlesztés felénél tartanak, szerintük a kormány által beígért, jövő szeptemberi bevezetés szinte biztosan csúszni fog. A projekt tavaly ősszel indult, a kidolgozás pedig legalább kétéves munka.

Nem csak ez aggasztja a NAT-on dolgozó szakembereket: azt mondják, a kormány eddig ugyan nem szólt bele a munkájukba, de azt leszögezték, hogy az új alaptantervnek kellően nemzetinek, munkaalapúnak és családközpontúnak kell lennie. Azt azonban már nem árulták el, hogy ezeket a célokat milyen szempontrendszerek mentén kellene megvalósítani. A szakemberek szerint a NAT fejlesztésével megbízott miniszteri biztos, Csépe Valéria

mindenre bólogat, amit a kormány kér, de az elvárásokat már nem továbbítja a szakmai csoportok felé, hagyja, hogy azok önállóan döntsenek.

Ebből pedig előbb-utóbb konfliktus is lehet, ha a kormányzatnak nem tetszik a kidolgozott koncepció.

Az új alaptantervhez egyébként még megfelelő tankönyvek sem állnak rendelkezésre: a Népszava úgy tudja, azokat csak a közeljövőben kezdik kidolgozni, a kormány elképzelésében pedig kétféle tankönyv szerepel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

A macedón vámügy egyik dolgozójával ebédelt Budapesten Gruevszki

A macedón vámügy egyik dolgozójával ebédelt Budapesten Gruevszki

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV