szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy állami és egy egyházi, keresztény szemléletű szerepel a kormány elképzelései között a lap forrásai szerint.

A Népszava írta meg, hogy csúszhat az új Nemzeti alaptanterv bevezetése, és a lapnak nyilatkozó szakértők szerint a megfelelő tankönyvek sem állnak még rendelkezésre, azokat csak a közeljövőben kezdik el kidolgozni, félkész koncepció alapján.

A lap forrásaira hivatkozva azt írja, a kormány elképzelésében kétféle tankönyv szerepel,

egy állami és egy egyházi, keresztény szemléletű, ezekből lehet majd válogatni.

A Népszava érdeklődött az Emminél, ahol nem cáfolták az értesüléseiket, csak annyit közöltek, vegyék figyelembe egy korábbi, hétfőn kiküldött közleményüket. Ebben azt írták, hogy a koncepcióról a minisztériumi véleményezést követően indul széles körű társadalmi és szakmai egyeztetés, majd annak lezárultát követően kerül a kormány elé a tervezet.

"A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban" – tudatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!