szerző:
hvg.hu

A bevásárlóközpont belső vizsgálatot indított az ügyben.

Közszeméremsértés miatt akart rendőrt hívni egy szoptató anyukára egy biztonsági őr a pécsi Árkádban – írja a Baranya megyei online lap, a Bama.hu.

A lap azt írja, a nő a Facebookon tette közzé a történetét, ahol azt írta, négyhetes kisbabájukkal mentek bevásárolni, de a gyerek megéhezett, és az anyuka leült vele az egyik padra, hogy megszoptassa. "Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott” – írta a nő, akihez ennek ellenére odament a biztonsági őr, aki felszólította, hogy hagyja abba és megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, mert szerinte közszeméremsértést követett el. A biztonsági őr azzal érvelt, hogy a bevásárlóközpontban csak a pelenkázóhelyiségben lehet szoptatni a babákat.

Az Árkád Pécs sajtófelelőse a lapnak azt mondta, nincs szabályzatuk arra vonatkozóan, hogy a kismamák csak a pelenkázóhelyiségben szoptathatnak, ezért egyeztetni fognak a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. "Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázóhelyiséget" – mondta.

Hozzátette, az ügyben belső vizsgálatot indítottak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!