szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez már olyan vicc, amit még egy viccpárt sem tudna kitalálni: Felcsút követeli, hogy a kátyúkat betömő kétfarkúak állítsák helyre az eredeti kátyúkat. Különben ki kell fizetniük a kátyúk visszakátyúsítását.

Alig két napja írtuk meg, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak el kell bontania a Felcsúton épített buszmegállót, az erről szóló határozatot a párt Facebook-oldalára posztolta ki.

Kedden egy újabb határozatot tettek közzé, amelyben Felcsút önkormányzata most arra is felszólítja őket: állítsák vissza a "szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotát", méghozzá 8 napon belül. A rosszul megfogalmazott felszólítás valószínűleg a szakszerűtlen kátyúzásra vonatkozik. Augusztus elején ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a településen több úthibát kijavított a polgármester-választás előtti akcióként, ugyanis a végül borítékolhatóan győzedelmeskedő, fideszes Mészáros László ellen heccből az MKKP-s Mészáros Lászlót indították el.

A kátyúzás idején kapásból megjelent legalább nyolc rendőr és öt rendőrautó, hogy általános igazoltatást végezzen. Most pedig megjött az "engedély nélküli kátyúzás" tárgyú levél az önkormányzattól, amely arra hivatkozik, hogy ők maguk megkezdik az aszfaltos útburkolat kátyúzását.

Ezért azt kérik, hogy "szedjük ki a kátyúból az aszfaltot, amit beletömtünk. Helyre akarják állítani a kátyút" – tette közzé a Kutya Párt.

Ha nem teszik meg, annak következményei lesznek: "a kátyúk helyreállításának költségét" nekik kell állniuk.

Kovács Gergő, a kétfarkúak elnöke a buszmegálló miatti felhajtásban pont azt nyilatkozta, csak nehogy a betömött kátyúkat is ki kelljen ásniuk. És lám...

Update:

A kétfarkúak magukhoz méltó választ küldtek az önkormányzatnak: kérik, hogy a felszólítás teljesítéséhez - szintén 8 napon belül - juttassák el hozzájuk a betömött kátyúk tervrajzát, pontos méretet, így a szélesség, mélység, lejtés stb., színkódot és alakzatot "nehogy szakszerűtlen kátyúkat" készítsenek.

A válaszlevelet a párt Városlebontási Alosztályának Kátyurestaurátor Alcsoportja írta alá.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!