szerző:
hvg.hu

Szélt korábban azt Etikai Bizottság minden leendő tisztségtől eltiltotta, akkor gondolkodási időt kért.

A Borsod24.com információi szerint Szél Bernadett szeptember 15-i hatállyal lemondott az LMP társelnöki posztjáról és a frakcióvezetőségről is. Ezt a hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő párttag is megerősítette. Szél a részleteket a Magyar Hangnak adott interjúban mondta el.

Hivatalos oldalára egyelőre ennyit rakott fel:

A lap szerint Szél lemondásának közvetlen oka az Etikai Bizottság azon döntéssorozata, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire, amit ő súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart. Szél a lap szerint azt mondta,

"egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez, nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák."

Párton belül állítólag felmerült, hogy Demeter Márta lehetne az új társelnök. Demetert hosszú huzavona után vették fel a pártba.

Szélt július 19-én büntette meg a párt Etikai Bizottsága, amiért a kampányban egyeztetett más ellenzéki pártokkal, ezzel pedig szembement a kongresszusi határozattal. Három évre tiltották el attól, hogy bármilyen pártbeli tisztségért induljon. Társelnöki mandátumából másfél év volt még hátra, arról nem kellett lemondania, viszont nem jelöltethette magát újra. Szél a döntés után gondolkodási időt kért.

Az Etikai Bizottság Ungár Pétert is megbüntette, ugyanezért. Kassai Dániel kizárták a pártból, miután a választás előtt visszalépett Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus javára. A korábbi társelnök, Hadházy Ákos kilépett a pártból.

Kis LMP-s abszurd: a tiltásokat osztogató etikai bizottsági elnököt is megfosztották tisztségétől, mert szivárogtatott a Hadházy-Sallai csörte ügyében.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Lingard és Kane fordított Modricék ellen, Anglia a négyes döntőben

Lingard és Kane fordított Modricék ellen, Anglia a négyes döntőben

Diákok szállják meg szombaton a Kossuth teret

Diákok szállják meg szombaton a Kossuth teret

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája