szerző:
hvg.hu

L. Simon László április 8-án, amikor látta a magas részvételi adatokat, megijedt. Nem tudták, mire számíthatnak.

A Kolozsvári Magyar Napokról tudósít az Azonnali, L. Simon László és Schiffer András kormányról, ellenzékről, múltról, jövőről és hazáról beszélgettek. L. Simon azzal kezdte, együtt utaztak Schifferrel Kolozsvárig, lényegében mindenben egyetértenek – ez derült ki a beszélgetésük alatt. Persze, leszámítva a Fidesz-kormány politikájának megítélését, azzal nem értenek egyet.

És hogy miről volt szó a beszélgetés alatt?

L. Simon azt mondta, sokaknak a Fideszben is voltak kételyei azzal a finkelsteini tézissel kapcsolatban, hogy a kampány nem értelmiségi műfaj. A párton belül is is volt némi kétség azzal kapcsolatban, hogy lehet-e ilyen kampánnyal választást nyerni, és voltak, akikben felmerült, hogy nem kellene esetleg eredménykommunikációt folytatni. L. Simon szerint ezen a téren is lett volna miről beszélni.

A választás napján, amikor láttam, hogy nagyon magas a részvételi arány – már délután öt órakor hetvenhárom százalékos a körzetemben – mondtam a feleségemnek, hogy itt még bajok lehetnek. Egyáltalán nem tudtuk, mire számíthatunk.

A hódmezővásárhelyi Fidesz-vereségről és Márki-Zay Péter győzelméről L. Simon azt mondta, nem vették észre, hogy az Lázárról és az ő politikai megítéléséről szólt. Arról is beszélt, hogy aggasztja egy kicsit, hogy ennyire nincs ellenzéke a Fidesznek, és hogy az ellenzéki politizálás helyét átvette néhány, szerinte elsősorban külföldről támogatott sajtótermék. Azt mondta, egy jó ellenzék jobb munkára sarkallná a kormánypártot, mert mindig van min javítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!