szerző:
hvg.hu

Vujity Tvrtkóval beszélgetett az ATV-n Márki-Zay Péter, aki elkövette azt a végzetes hibát, hogy kétszer is túrós rétest mondott, miközben bizonyára túrós lepényre, a helyi gasztronómiai hírességre gondolt. A helyi fideszes újság szerint ezzel porba tiportak egy szelet vásárhelyiséget, ezért elvárják, hogy a polgármester kövesse meg a vásárhelyi túrós lepényt.

"Én voltam Vásárhelyen, ha jól tudom, ott a túrósrétes egy helyi hungarikum, miért nem hívja meg arra, megbeszélni a nézeteltéréseket?" - teszi fel a kérdést Vujity Tvrtkó műsorvezető az ATV-ben.

Márki-Zay szerint ő meghívta már két beszélgetésre is Lázárt, de egyikre sem volt sajnos módja eljönni, azonban örömmel meghívná Lázárt többre is, mint egy túrós rétes, utal újra tévesen a hódmezővásárhelyi nevezetességre a város független polgármestere. Bár ne tette volna, nagyon kiakasztotta ezzel az elszólásával ugyanis a fideszes vásárhely24.com-ot, akik

Vásárhelyi túrós rétes?! Két perc alatt porba tiportak egy szelet vásárhelyiséget az ATV-ben

címmel írtak felháborodott cikket az esetről, megjegyzvén a leadben, hogy:

Van olyan vásárhelyi, aki nem tudja hogy itt túrós lepény van? A polgármester, úgy látszik nem tudja.

Az újság végezetül azt írja:

 elvárhatjuk, tévedéséért (Márki-Zay) kövesse meg a vásárhelyi túrós lepényt.

A túrós réteses rész a felvételen itt, 10:25 és 12:22 között található:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását

Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását

Hős utcai razzia: 14 embert vettek őrizetbe

Hős utcai razzia: 14 embert vettek őrizetbe

Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj