szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kőbányai polgármester kérésére mozgósít a rendőrség.

Ahogy korábban megírtuk, Kőbánya fideszes polgármestere szerint a kerület egyre több utcáján "a tudatmódosító szert használó, illetve annak hatása alatt álló személyek tömegesen vannak jelen a közterületeken, ahol gyakran nyilvánosan követik el a tudatmódosító szer fogyasztását, garázdaságot, sértik a közerkölcsöt és a köztisztaságot". D. Kovács Róbert kétségbeesett előterjesztést nyújtott be a képviselő-testületnek: belügyminiszteri és rendőri intézkedést kért a drogválság miatt.

A rendőrség pedig – a honlapján péntek kora délután megjelent közlemény szerint – gyorsan reagál. Mint írják: Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el augusztus 31-én 16 órától szeptember 7-én 16 óráig.

Az intézkedés a X. és XIV. kerületre – azaz Kőbányára és Zuglóra – vonatkozik a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése és megszakítása érdekében.

A kőbányai helyzetről itt írtunk hosszabban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lebontják a Hős utcai gettót, az kap lakást, aki nem iszik

A kőbányai önkormányzat várhatóan lebontja a Hős utca elhíresült ingatlanjait. D. Kovács Róbert polgármester az InfoRádiónak azt mondta: minden ott lakónak, valamint a szintén érintett Bihari utcai házakban élőnek próbálják megoldani a lakhatását.

23 éves Apple-processzor dolgozik a NASA Mars-járójában, a Perseverance-ben

23 éves Apple-processzor dolgozik a NASA Mars-járójában, a Perseverance-ben

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból