szerző:
hvg.hu

Miközben az oktatásügyért is felelős Emmi államtitkára, Szabó Tünde gyerekei méregdrága magániskolában tanulnak.

Dr. Szabó Tünde amellett, hogy sportért felelős államtitkár, büszke anya is, erről tanúskodott hétfőn a Facebook-bejegyzése, melyben – sok más emberhez hasonlóan – ő maga is beszámolt, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba. De nem akármilyen iskolapadba. Gyermekei egy méregdrága magániskolában tanulnak, ahol fejenként közel 2 milliós a tandíj.

 

Szabó Tünde szerint egyébként magánügy, hogy gyermekei magániskolába járnak.

Az államtitkár posztja után több sajtóorgánum érdeklődött kormánytagoknál, minisztereknél és államtitkároknál, az ő gyerekük hol tanul. Ha érkezett válasz, az egyenválasz volt, ez magánügy, amit mindenki tartson tiszteletbe.

A Zoom azonban telefonon elérte Palkovics Lászlót, aki most innovációs és technológiai miniszter, az előző ciklusban oktatási államtitkár volt. Csak annyit mondott, ár gyermekei iskoláztatását ő is magánügynek tartja, annyit elárulhat, hogy mindkét köznevelésben érintett gyermeke a lakóhelyük szerinti körzeti intézménybe jár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!