szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, hogy magániskolába járatja gyermekeit az oktatásügyért is felelős Emmi államtitkára, Szabó Tünde. Megkérdeztük, hogy miért, talán nem elég jó a közoktatás? Azt válaszolta: magánügy.

Megírtuk, hogy Dr. Szabó Tünde, aki a közoktatást is irányító Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Facebook-bejegyzésében büszkén újságolta, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba. Nem volt nehéz azonban a képen látható uniformis alapján kideríteni, hogy Szabó gyerekei nem ám a közoktatásban, hanem az SEK Budapest International School nevű magániskolában tanulnak. Az iskolában évente kétmillió forint a tandíj, ami két gyermekre ugye négymilliót tesz ki.

Fel is tettük az azonnal adódó kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy:

Miért nem megfelelő gyermekei számára az a közoktatás, amelynek színvonalát munkahelye és a kormány szavatolja, és a hivatalos kommunikáció szerint korszerű és magas színvonalú tudást biztosít.

Kérdésünkre kedd délután érkezett meg a minisztériumtól Szabó Tünde válasza, amely szó szerint így hangzik:

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!