szerző:
hvg.hu

Kiderült, hogy magániskolába járatja gyermekeit az oktatásügyért is felelős Emmi államtitkára, Szabó Tünde. Megkérdeztük, hogy miért, talán nem elég jó a közoktatás? Azt válaszolta: magánügy.

Megírtuk, hogy Dr. Szabó Tünde, aki a közoktatást is irányító Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Facebook-bejegyzésében büszkén újságolta, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba. Nem volt nehéz azonban a képen látható uniformis alapján kideríteni, hogy Szabó gyerekei nem ám a közoktatásban, hanem az SEK Budapest International School nevű magániskolában tanulnak. Az iskolában évente kétmillió forint a tandíj, ami két gyermekre ugye négymilliót tesz ki.

Fel is tettük az azonnal adódó kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy:

Miért nem megfelelő gyermekei számára az a közoktatás, amelynek színvonalát munkahelye és a kormány szavatolja, és a hivatalos kommunikáció szerint korszerű és magas színvonalú tudást biztosít.

Kérdésünkre kedd délután érkezett meg a minisztériumtól Szabó Tünde válasza, amely szó szerint így hangzik:

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Kína "agresszív gazdasági terjeszkedését" bírálta az amerikai alelnök

Kína "agresszív gazdasági terjeszkedését" bírálta az amerikai alelnök

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?