szerző:
hvg.hu

A tandíj fejenként kétmillió forintba kerül egy tanévben.

Dr. Szabó Tünde amellett, hogy sportért felelős államtitkár, büszke anya is, erről tanúskodik legalábbis friss Facebook-bejegyzése, melyben – sok más emberhez hasonlóan – ő maga is beszámolt, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba.

Az azonban nem volt ismert, hogy az államtitkár csemetéi magániskolában szívják magukba a tudást, ráadásul egy igen drága intézmény falai között: a tandíj évente kétmillió forintba kerül, és mivel a politikusnak két gyermeke van, könnyen kiszámolható, mekkora költséget jelent ez Szabóéknak.

Mindez egyébként az államtitkár Facebookra feltöltött fotóiból derült ki, miután a képeken egyértelműen kivehető volt a gyerekek által viselt iskolai uniformis, illetve a rajta lévő logó. A kicsik ezek szerint a SEK Budapest International Schoolba járnak.

Röviddel a poszt megjelenése után többen a tandíjjal kapcsolatos nemtetszésüknek adtak hangot, de a kritikus megjegyzéseket Szabó államtitkár (vagy az oldal adminjogait kezelő) azóta is lelkesen törölgeti.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!