szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tandíj fejenként kétmillió forintba kerül egy tanévben.

Dr. Szabó Tünde amellett, hogy sportért felelős államtitkár, büszke anya is, erről tanúskodik legalábbis friss Facebook-bejegyzése, melyben – sok más emberhez hasonlóan – ő maga is beszámolt, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba.

Az azonban nem volt ismert, hogy az államtitkár csemetéi magániskolában szívják magukba a tudást, ráadásul egy igen drága intézmény falai között: a tandíj évente kétmillió forintba kerül, és mivel a politikusnak két gyermeke van, könnyen kiszámolható, mekkora költséget jelent ez Szabóéknak.

Mindez egyébként az államtitkár Facebookra feltöltött fotóiból derült ki, miután a képeken egyértelműen kivehető volt a gyerekek által viselt iskolai uniformis, illetve a rajta lévő logó. A kicsik ezek szerint a SEK Budapest International Schoolba járnak.

Röviddel a poszt megjelenése után többen a tandíjjal kapcsolatos nemtetszésüknek adtak hangot, de a kritikus megjegyzéseket Szabó államtitkár (vagy az oldal adminjogait kezelő) azóta is lelkesen törölgeti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!