szerző:
hvg.hu

Fordulat következett be az öt évvel ezelőtt meggyilkolt soroksári futónő ügyében.

Gyanúsítottként hallgatott ki egy férfit csütörtökön a rendőrség a 2013-ban meggyilkolt soroksári futónő ügyében. Hozzátették, hogy az ügy további részleteiről a rendőrség rövidesen tájékoztatást ad.

A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát öt éve, 2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg Budapest XXIII. kerületének Szigetdűlő nevű részén. A nőt megerőszakolták, lemeztelenített holttestét a házuk közelében lévő bicikliút közelében találták meg.

A tettest hosszú ideig keresték, ám hiába. A rendőrség a környéken készült több kamerafelvételt és fotókat is nyilvánosságra hozott az elmúlt években, melyeken egy kerékpáros férfi is látható volt, de a biciklis egy évvel később öngyilkosságot követett el. A rendőrség sokáig kereste egy Renault Mégane Grandtour vezetőjét is, akiről úgy vélték, a koronatanúja lehet a gyilkosságnak.

Az ügyben DNS-mintákat is elemeztek, tavaly nyáron pedig kiderült, hogy évekig rossz nyomon járhatott a rendőrség, amikor két tettest keresett egy helyett, ugyanis egy ártatlan, a gyilkosság időpontjában halott férfi DNS-e is a holttestre került.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a rendőrségen jelentkezett egy nő, aki szerint az ő korábbi élettársa volt a gyilkos, ugyanis a közelben dolgozott, a gyilkosság estéjén pedig a férfi arca össze volt karmolva. Sajtóhírek szerint a férfi DNS-e azonban nem egyezett a holttesten találttal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!