szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 18 éves Krisztofernek azért van szüksége a beültetésre, hogy egy csövön keresztül távozni tudjon a koponyájában felgyűlő folyadék.

A fiúnak májusban egyszer volt ilyen műtétje, akkor azonban az édesanyja elmondása szerint nagyon sokat mozgatta a fejét, ezért a cső kiesett, ő pedig kómába került. "Most azonban már tökéletesen felfogta, hogy a saját érdekében nem csinálhatja újra ugyanezt, mert akkor megint kómába eshet. Ő és az egész család is nagyon pozitívan áll az operációhoz, nem szabad, hogy a korábbi rossz tapasztalatok befolyásoljanak minket" – magyarázta a Blikknek Máthé Dia.

Ahogy korábban megírtuk, tavaly szeptember 2-án baleset történt a várpalotai napokon: meghibásodott egy kapalácshinta, amelyből többen kiestek. Az egyik fiatal, Krisztofer, fejjel előre zuhant az útpadkára, életveszélyes sérüléseket szenvedett. További három ember könnyebben sérült meg. Később kiderült, hogy a hinta egyik tartóeleme tört el, az ügyben több vizsgálat is indult.

A rendőrségi eljárás egyelőre nem zárult le. A kirendelt szakértő szerint a balesetet okozó alkatrész nem megfelelő anyagból készült.

Krisztofer állapotáról az édesanyja azt mondta, még beszélni, írni és járni nem tud, de mindent megért, amit mondanak neki. A család a történtek után ügyvédhez fordult, kártérítési pert indít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!