szerző:
hvg.hu

A rendőrség bejelentette, hogy meggyanúsítottak valakit.

Frissítés: beszámolónk a rendőrség szombati bejelentéséről.

A soroksári gyilkosság gyanúsítottja évek óta a rendőrség kezében van

Egy 40 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, a DNS-e alapján lényegében biztos, hogy ő követte el a soroksári gyilkosságot. A férfi korábban a környéken lakott, alkalmi munkákból élt. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség szombaton délelőtt.

Ahogy pénteken megírtuk, gyanúsítottként hallgatott ki egy férfit csütörtökön a rendőrség a 2013-ban meggyilkolt soroksári futónő ügyében. A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát kocogás közben támadták meg 2013. szeptember 25-én, megerőszakolták és megölték, holttestére XXIII. kerületi otthonától nem messze találtak rá.

Az elhunyt nő özvegyét péntek délután hívták be a rendőrségre, hogy tájékoztassák a részletekről. Kardos Lajos ezután a Blikknek nyilatkozott: "Feszült és ideges vagyok, hiszen ennyi várakozás után végre elfogták Kriszti gyilkosát! Remeg mindenem: a hangom, a kezem, a lábam. Semmi mást nem szeretnék ebben a pillanatban, mint a gyerekemmel lenni.

Abban biztos vagyok, hogy valóban a tettest kapták el. Többet azonban a rendőrök kérésére nem mondhatok."

A nő édesanyja a lapnak azt mondta, annyit szeretne kérni a bíróságtól, hogy legyen kinn a lánya fényképe az elkövető cellájában. "Minden reggelen Kriszti arcával ébredjen, este pedig az legyen az utolsó, amit elalvás előtt lát! Élete végéig nézze a zárkában a lányom képét! Azt akarom, hogy ugyanazt a fájdalmat élje át, amit ő!"

A rendőrség részleteket nem árult el az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!