szerző:
hvg.hu

A CÖF Soros György miatt tüntetett tavaly áprilisban Brüsszelben. A demonstráció költségeit is az MVM-től kapott támogatásból fedezte a Fidesz kedvenc civil szervezete.

Az Átlátszó azt már korábban megírta, ez alapján pedig mi is, hogy 2016-ban a CÖF kapott 508 milliót az MVM-től, 433 millió el is ment négy kisfilmre. A teljesítési igazolások szerint a kisfilmeket 2017. április 12. és június 16. között sugározta a TV2-csoport több csatornája, összesen 350 alkalommal.

Most pedig azt írja az Átlátszó, hogy amikor tavaly április 26-án az Európai Bizottság kötelezettszegési eljárást indított a magyar kormány ellen a lex CEU miatt, a CEU-val foglalkozó ülés idején a CÖF Brüsszelben tüntetett az Európai Parlament épülete előtt.

Akkori tudósításunkból kiderül, hogy a rendőrök megpróbálták elmagyarázni a CÖF-ösöknek, hogy csak másnapra kértek engedélyt, de a tüntetők ezt a hiányos nyelvtudásuk miatt nehezen értették. Az oknyomozó portál kiperelte a korábbi, 500 milliónál is több MVM-támogatást, amit a CÖF kapott, ebből pedig kiderül, hogy a brüsszeli tüntetés költségeit is az állami cégtől kapott pénzből fizették a Fidesz kedvenc civiljei.

Összesen 6,7 millió forintba került a CÖF-ösök produkciója az Európai Parlament előtt.

Ebben benne van:

  • busz Zalaegerszegről és Miskolcról Budapestre és vissza (361 ezer forint)
  • busz Budapestről Brüsszelbe és vissza (1,3 millió forint)
  • 2 nap szállás és vacsora 66 fő részére a hollandiai Eindhovenben (3,2 millió forint)
  • busz Eindhoven és Brüsszel között (893 ezer forint)
  • 2 étkezés Brüsszelben 65 fő részére (903 ezer forint)
  • repülőtéri transzfer Brüsszelben 4+1 fő részére (22 ezer forint)

Az kérdés, hogy a belgiumi Brüsszelben tüntető CÖF miért egy másik országban található városban, a hollandiai Eindhovenben szállt meg. A két település ugyanis kb. 135 kilométerre fekszik egymástól.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!