szerző:
hvg.hu

Az európai elfogatóparancs alapján került rendőrkézre.

Az osztrák rendőrök fogták el azt az afgán állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, illetve korábban két alkalommal is szeméremsértést követett el a VII. kerületében.

A férfit hétfőn késő este Ausztriában, Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták és elfogták. Jelenleg kiadatási őrizetben van.

A férfi ellen korábban hazai és európai elfogatóparancsot is kiadtak, az ügyben a budapesti rendőrfőkapitány külön nyomozócsoportot hozott létre. A fővárosi nyomozók még aznap felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal és Budapest rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. Ezt most visszavonták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!