szerző:
hvg.hu

Kérdés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tovább halad-e a CEU-ellenes úton, vagy arra jut, hogy túl nagy nemzetközi konfliktust okozott az egyetem körüli vita. Utóbbi esetben még van lehetősége a korrekcióra.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese a Klubrádióban volt vendég, ott beszélt arról, hogy elképzelhető, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök végig akar menni az eddigi úton, ami a CEU beáldozását jelenti. Ha azonban arról van szó, hogy nem tudta, meddig mehet el, nem érzékelte, hogy a viselkedése mekkora nemzetközi botrányt okoz majd, még van tere és ideje a módosításnak.

Enyedi megnyugtatónak tartja, hogy az Egyesült Államok kongresszusának képviselői, a Republikánus Párt, illetve az Európai Néppárt politikusai is kiálltak a felsőoktatási intézmény mellett. A rektorhelyettes szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tévedett, amikor az ATV-nek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy a CEU nem tartja be a magyar törvényeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!