szerző:
hvg.hu

Rövid időn belül ez már a második olyan eset, hogy egy helyettes államtitkárt meglopnak, a hatóságok mindkét esetben azonnal és minden lehetséges eszközt bevetve intézkedtek.

Korábban mi is írtunk arról, hogy ellopták a Honvédelmi Minisztérium egyik helyettes államtitkárának, Földváry Gábornak a táskáját. A politikus táskáját autójából emelték ki a tolvajok a leeresztett ablakon keresztül a Nyugati téren, majd egyszerűen elsétáltak vele. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztálya heteken át komoly erőkkel dolgozott az ügyön, annak ellenére, hogy csak ritkán foglalkoznak tolvajlással, inkább komolyabb ügyeket szoktak felgöngyölíteni.

A tetteseket néhány hét múlva elfogták, még DNS-mintát is vettek tőlük az azonosításhoz. Úgy tudni, Földváry minden holmija megkerült, kivéve a tabletjét.

Úgy tűnik, a helyettes államtitkároknak mostanában nincs szerencséjük az elektronikai eszközökkel: az Átlátszó azt írja, hogy nemrég Bíró Attilát, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát is meglopták, neki az autója csomagtartójából vitték el félmilliós laptopját. A portál információi szerint a tolvajok egy jelblokkolóval nyithatták ki a kocsit, de hogy honnan tudhatták, hogy pont azt az autót érdemes feltörni, egyelőre nem tudni.

A politikus eltűnt laptopját ismét kiemelt rendőri egységek próbálják megtalálni: a lopás kivizsgálását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóira bízták. Az Átlátszó szerette volna megtudni, hogy ezt mi indokolta, ezért megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, onnan azonban csak azt a választ kapták, hogy egyelőre nem adhatnak részletes tájékoztatást, de annyit hozzátettek, hogy a nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!