szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Miniszterelnökség volt vezetője egymás után kapja a megbízásokat, pedig tavasszal még azt mondta, csak a választókörzetével, Hódmezővásárhellyel szeretne foglalkozni.

Meglepő kormánybiztosi kinevezés szúrhatott szemet a kedd esti Magyar Közlöny olvasóinak: a kormány friss határozata szerint október 1-jétől a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság állami feladatainak koordinálásáért „Lázár János országgyűlési képviselő” felel majd a jövőben.

Hogy miért tért ki a volt kancelláriaminiszter „közlegényi” státusára külön is a határozat, azt nem tudni (nem szokás), de tény, Lázár János az áprilisi választások óta valóban már „csak” képviselő. Korábbi állítása szerint maga akart hátrébb lépni a nagypolitikából, hogy választókörzetére, Hódmezővásárhelyre koncentrálhasson, ezért nem vállalt szerepet a negyedik Orbán-kormányban sem.

A volt miniszter valódi motivációját egyelőre senkinek nem sikerült megfejteni, a parlamentbe mindenesetre nemigen jár be, saját videoblogja tanúsága szerint kedélyesen járja választókörzete településeit, miközben a „háttérből” olykor beszólogat a miniszterelnöknek.

©

 Néha pedig mindezek ellenére különböző megbízásokkal dobják meg, mint augusztusban például, amikor dohányzásügyi miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor. (Júliusban még arról szóltak a hírek, hogy a Hódmezővásárhely-Szeged-Szabadka tram-train-vonal miniszteri biztosává nevezné ki az innovációs miniszter, ez azonban (még) nem történt meg.)

A 2004-ben privatizált 2016 novemberében visszaállamostott Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t-nek amúgy korábban is volt kormánybiztosa: 2016 januárjától 2018 májusáig Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára töltötte be a tisztséget.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Külön nyomozócsoport foglalkozik a lakásbetörésekkel konkuráló unokás csalásokkal

Külön nyomozócsoport foglalkozik a lakásbetörésekkel konkuráló unokás csalásokkal

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Holtponton a Brexit-tárgyalások, lefújták a novemberi csúcsot is

Holtponton a Brexit-tárgyalások, lefújták a novemberi csúcsot is