szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csányi Sándorhoz és a Garancsi Istvánhoz köthető repülők is hazaindultak Londonból, onnan, ahol előző este a Videoton játszott Európa Liga meccset a Chelsea ellen.

„Harminc éve így mentem, jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni” – mondta Orbán, amikor a parlamentben a repüléseiről kérdezték.

Amikor az Átlátszó először hírt adott a miniszterelnök luxusrepülésiéről, akkor a Garancsihoz köthető gép volt az írás fókuszában, sokan azt gondolhatták, Londonba is ezzel megy Orbán csütörtökön. De az már akkor felszállt, amikor Orbán még a Hagyományok Házában beszélt.

Végül csak megérkezett Orbán Londonba, ott volt mellett Schmidt Mária és Adnan Polat török üzletember is (róla itt írtunk részletesen) – az RTL Klub Híradója szerint a második gép Csányi Sándorhoz köthető, ezen utazhatott Orbán, ez landolt később.

Csütörtökön este mindkettő Londonban volt, a repülési adatok szerint pénteken kora délután pedig mindkettő elindult Londonból, vélhetően Budapest felé veszik az irányt.

 

A Csányi Sándorhoz köthető gép
©

 

A Garancsi Istvánhoz köthető gép
©

A nap folyamán még foglalkozunk a témával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Az MNB arra figyelmeztet, vigyázzon a Revoluttal

Az MNB arra figyelmeztet, vigyázzon a Revoluttal