szerző:
Tóth Richárd

Azonnali kérdést kapott a miniszterelnök arról, hogy Garancsi István repteti őt a Videoton meccseire. Orbán azt mondta, eddig is, ezután is így fog közlekedni.

A jobbikos Szilágyi György Orbán repülőútjairól kérdezte a miniszterelnököt a hétfői plenáris ülésen, a képviselő szerint több mint aggályos, ha Orbánt Garancsi repteti, elfogadni sem szabad. Orbán mellett ott ült Semjén, mikor összesúgtak, Szilágyi meg is jegyezte, Semjén is szakértő a témában, utalt a miniszterelnök-helyettes vadászútjaira. „Gratulálok, hogy feltalálta a spanyolviaszt” – kezdte válaszát Orbán.

Hozzátette:

Harminc éve így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni.

A sport neki (nekünk, mondta) fontos, eddig is, ezt követően is ott lesz, ha munkája és ideje engedi. Eddig ezeket az utazásokat senki nem kifogásolta, arra pedig, hogy így Garancsi majd egyszer kér valamit cserébe Orbántól, azt mondta a kormányfő:

Szeretném én látni azt az embert, aki engem lekötelez.

Emlékezetes, az Átlátszó oknyomozó cikke után megírtuk, egy luxusjacht és egy luxus-magánrepülő feltűnően gyakran fellelhető ugyanazon a helyen, s míg az előbbin kormányközeli figurák, az utóbbin Orbán Viktor utazott már.

Harangozó Tamás (MSZP) is ebben a témában kérdezte Orbánt, a nemzet potyautasának hívva a miniszterelnököt. (A másik potyautas Harangozó szerint az a bliccelő, aki 9 millióval lóg a MÁV-nak, 600 bírságot szedett össze.)

Orbán azt mondta, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, neki is. Be is tartja. Reméli, ott lehet a görög-magyar meccsen is, nem érti, miért lett ez most téma a sajtóban. De pontos számot nem tudott mondani, hogy idén hányszor repült a többmilliárdos gépen.

Hogy miért megy el Orbán minden magyar érdekeltségű sporteseményre? Mert saját bevallása szerint ott a helye. Azt javasolta Harangozónak, gondolkodjon el ezen, és miközben ezt teszi, mormolja magában:

hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok.

A két forduló után 3 pontos magyar csapat jövő pénteken Görögországban, három nappal később pedig Észtországban lép pályára a Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában.

 

A teljes plenáris ülés szöveges tudósítását itt találja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

A tudás kincstára

A tudás kincstára

Laptop már van, de mit telepítsek rá? – 6 tipp családi cégeknek

Laptop már van, de mit telepítsek rá? – 6 tipp családi cégeknek

Prőhle ma már írna egy előszót a sokat kritizált kiállításához

Prőhle ma már írna egy előszót a sokat kritizált kiállításához