szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közleményben még ott volt az intézmény neve, az erről szóló hírben már nem.

Ahogy korábban megírtuk, Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével közel 10 millió euróból indulhat kutatás, mely során a szakemberek arra kereshetik a válaszokat, milyen matematikai szabályszerűségek érvényesek a nagy hálózatokra.

A hírről az MTI is beszámolt, az ő verziójukból azonban kimaradt, hogy a támogatott pályázatok egyike a Közép-európai Egyetemhez, vagyis a CEU-hoz köthető. Az egyetem később a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében figyelmeztette a távirati irodát, hogy

a neves hálózatkutató, Barabási Albert-László az egyetem vendégprofesszoraként a CEU-t képviseli ebben az úttörő kutatási projektben, amelyet mind az MTA, mind a CEU sajtóközleménye megemlít.

Ehhez képest az MTI hírében még csak utalás szintjén sem említik a CEU-t: az intézmény nevét gyakorlatilag a szöveg minden részéből eltüntették. A CEU emiatt később a beszámoló frissítését, pontosítását kérte, de az MTI mostanáig semmilyen jelzést nem adott ki, a hírt sem javították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Fenyegetésnek is beillő üzenetet küldött Orbánéknak az amerikai nagykövet

Eddig Washington tett gesztusokat Magyarországnak, most Budapesten a sor - így lehetne a legrövidebben összegezni David Cornstein előadását a CEU-n. A nagykövet tulajdonképpen egyértelművé tette, ha nem viszonozzuk, hogy például létrejött a Trump-Orbán telefonbeszélgetés, akkor Amerika nem lesz olyan barátságos, mint eddig volt.

A BKK szerint nincs több járművük a járatsűrítésre, személyesen egyeztetnének a Fővárosi Kormányhivatallal

A BKK szerint nincs több járművük a járatsűrítésre, személyesen egyeztetnének a Fővárosi Kormányhivatallal

Varsóban még nem döntöttek a vétó feladásáról

Varsóban még nem döntöttek a vétó feladásáról

Euronews: A Szájer-ügy a kormánymédia működését is leleplezte

Euronews: A Szájer-ügy a kormánymédia működését is leleplezte