szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha ez így megy tovább, akkor nem szociális munkásokra, hanem hullazsákokra lesz szükség, olvastuk néhány nappal a hajléktalantörvény életbelépése után. Ez a Fülke, a hvg.hu heti közéleti podcastja.

Dübörögnek a hajléktalanperek, miközben Budapest külvárosában hajléktalanok viskóit rombolják le. Pécsen egy bírósági titkár felmentett ugyan egy fedél nélkül élőt, a kaposvári járásbíróság pedig egy eljárást felfüggesztve az Alkotmánybírósághoz fordult, de Budapesten eltűntek a hajléktalanok – a szociális munkások szeme elől is, ami katasztrófához vezethet.

Erről beszélgetett a Fülkében a hajléktalanperről (is) tudósító Kaufmann Balázs és Tóth Richárd.

Legújabb adásunkat itt hallgathatja meg:

Ott vagyunk SoundCloudon is, adásainkat letöltheti, feliratkozhat csatornánkra:

 

Az iTunes-rajongókat itt várjuk:

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóth Richárd Itthon

Akik csak a hajléktalanságot ismerik: „Milyen jövőkép? Jövőm sincs”

Vannak, akik nem ismertek mást, csak az utcát és a nélkülözést. Ők fiatalként lettek hajléktalanok, intézetben nőttek fel, és segítség nélkül a többségük soha nem tudna kitörni a nyomor csapdájából. A Diótörés Alapítvány épp ezt a támaszt akarja nyújtani nekik. A hajléktalanság kriminalizálását jelentő törvények hatálybalépése után az ő központjukban jártunk, és elkísértük egyik veterán munkatársukat „terepre”. Budapest olyan arca tárult fel előttünk, amely gúnyos kegyetlenséggel zabálja fel lakóit.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog