szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem fűznek hozzá semmit, de remélik, hogy mindkét fél a jogszabályoknak megfelelően jár el.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra szökéséről kérdezte az Európai Bizottságot a 168 Óra. Margarítisz Szkínasz bizottsági szóvivő irodája a lapnak annyit válaszolt: tisztában vannak „Gruevszki úr helyzetével”, de az EB nem tesz észrevételt folyamatban lévő bírósági eljárásokról.

A jogállamiság az Európai Unió alapelve, amely a tagállamok és a tagjelölt országok számára egyaránt elvárás. Arra számítunk, hogy valamennyi érintett fél szigorúan a vonatkozó szabályokkal összhangban jár el. Ez egy bírósági eljárás, amelyet nem szabad átpolitizálni

– írták.

Szkínasz irodája ugyanakkor azt is hozzátette: az uniós jogszabályok értelmében a tagállamoknak kell megvizsgálniuk az egyes menedékkérelmeket, és saját hatáskörben kell dönteniük azokról.

Ez a kormányközeli Magyar Idők szerint egyébként már meg is történt: a lap kedden arról írt, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal már elbírálta Nikola Gruevszki ügyét. A volt macedón miniszterelnök néhány nappal ezelőtt kért politikai menedékjogot, egyes hírek szerint ráadásul magyar diplomatáknak is köze lehetett az érkezéséhez.

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK