szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legutóbb a kormánykritikus Sargentni-jelentés kapcsán érezték úgy, hogy európai ügyekről kell tájékoztatniuk az állampolgárokat.

Egészen pontosan 4 milliárd 713 millió forintot költ el a kormány arra, hogy európai ügyekről tájékoztassák a lakosságot. Ezt legutóbb a kormányt kritizáló Sargentini-jelentés kapcsán érezték szükségesnek, amire 5,9 milliárd forintot költöttek. Ez volt 2018-ban a Nemzeti Kommunikációs Hivatal legdrágább akciója.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció jelzi is ezt a második felvonást egy kettes számmal a megbízás fantázianevében:

Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai szintéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 2, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 10.

Novemberben túl vagyunk már egy kisebb plakátkampányon. Amikor Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakciójának vezetője azzal tiltakozott Brüsszelben Orbánék médiakampánya ellen, hogy két, a magyar kormányt kritizáló furgont indított útnak a városban.

Erre válaszul Kovács Zoltán kormányszóvivőként bejelentette, hogy a bevándorlást támogató Verhofstadtot ábrázoló molinókat helyeznek ki előbb Budapesten, aztán az egész országban, végül Brüsszelben.

Verhofstadt a Twitteren reagált minderre

Nem túl eredeti, Viktor.

A mostani, legújabb plakátkampány kommunikációs és kivitelezési, médiavásárlási feladatait ezúttal is Balásy Gyula cégei és alvállakozói végzik, amik júniusban monopolhelyzetbe kerültek az NKH megbízásainál.

(24.hu)


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!