szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy újabb kisteherautó kel útra, de most a liberális EP-képviselő arcképével és Orbánék üzenetével az oldalán.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Guy Verhofstadt, az európai liberális párt (ALDE) frakcióvezetője egy kisteherautóra kirakott plakáttal járta Brüsszelt, miután a magyar kormány az ő arcát használta a sargentinis lejárató plakátkampányban. A liberálisok plakátján Orbán arcképe mellett az állt: Először ellopta a pénzünket, most pedig el akarja pusztítani Európát!

A Momentum később Magyarországra hozta a plakátot szállító kisteherautót, majd azt Felcsútra, a miniszterelnök háza elé is elvitték. Később a plakát a párt CEU melletti tüntetésén is feltűnt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő, akit nemrég a miniszterelnök a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kért fel, Twitter-oldalán tett közzé képeket egy hasonló kisteherautóról, de ezen a plakáton nem Orbán, hanem Verhofstadt arcképe látható. A szöveg azt hirdeti, hogy Európában 2015 óta százak haltak meg terrortámadásban, Verhofstadt pedig azt állítja, nincs migrációs válság.

Ez ostobaság!

– harsogja a plakát.

Kovács sajtótájékoztatóján arról beszélt, Magyarország megfelelő választ ad a politikai támadásokra, a plakát a következő napokban Magyarországon, majd azt követően Brüsszelben is látható lesz. Hangsúlyozta, az elmúlt hetekben látni lehetett, hogy „a bevándorláspárti liberális erők milyen támadást indítottak az ország ellen”, ennek az Európai Parlamentben, Verhofstadt megszólalásaiban, az ideküldött politikai üzenetben is megvolt a tanúbizonysága.

©

Kovács szerint Magyarország ezt nem hagyhatja szó nélkül, ezért küldik a plakátot Brüsszelbe.

Korábban Verhofstadt még júliusban beszélt arról, hogy az Európai Parlament feltűnően sokat beszél a migrációról, szinte csak ezt tekinti prioritásnak, és megmndja, mit kell erről gondolniuk a tagállamoknak, holott más problémákkal is foglalkoznia kellene, mint például a Brexit vagy az eurózóna reformja. Verhofstadt ezután azt is hozzátette, hogy mindemellett természetesen nem feledkezhetnek meg arról sem, amit az Európai Parlament egyes képviselői migrációs válságnak neveznek. Hozzátette, hogy ami zajlik, nem migrációs, hanem inkább poltikai válság, amit nem a menekültek, hanem egyes tagállamok vezetői okoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig

Ötször annyi cég lesz kénytelen fenntarthatósági jelentést készíteni, mint eddig

Jöhet az egydózisos Szputnyik oltás

Jöhet az egydózisos Szputnyik oltás

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész