szerző:
MTI/hvg.hu

Rogán Antal hivatala hirtelen rájött, hogy Rogán Antal szomszédja nem is indulhatott volna a kommunikációs tenderen.

Szerződést bontott a Nemzeti Kommunikációs Hivatal Csetényi Csaba és Kuna Tibor kommunikációs cégeivel, mindössze egy nappal az után, hogy megkötötték a megállapodást – derül ki a Rogán Antal tárcája alá tartozó hivatal közleményéből.

A kormányzati kommunikációra szánt tízmilliárdok elosztását koordináló szerv a közlemény szerint nyílt közbeszerzési eljárás után kedden kötött keretmegállapodást Csetényi Csaba cégei, a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affialiate Network Kft. alkotta konzorciummal, a Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Trinity International Communications Kft. és Young and Partners Kft., illetve a Spring Nyomda konzorciumával, illetve a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. konzorciumával. Ez utóbbiak Balásy Gyula cégei.

A közlemény szerint a keretmegállapodás után egy nappal „a Közbeszerzési Hatóság nyilvános adatbázisában elérhető információk alapján” a közbeszerzési törvény súlyos megsértése miatt előálló „úgynevezett kizáró ok hatálya alá került” előbbi két konzorcium. Ezt követően csak egy nap kellett, hogy a hivatal elálljon a szerződéstől.

A 444 emlékeztet: Kunát – a Fidesz egykori kabinettitkárát – tavasszal 6 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Hatóság az Emminek a reformáció ötszázadik évfordulójára szervezett programsorozata miatt, Csetényi – Rogán Antal szomszédja – pedig június 7-én kapott 5 milliós bírságot az MVM paksi bővítésről szóló kommunikációs kampánya miatt.

Vagyis a kizárásról szóló döntések a mostani megállapodás előtt már megszülettek – a tender elbírálásáról is június 8-án adott hírt a kommunikációs hivatal. A G7 akkor írt arról, hogy a keretmegállapodás 75 milliárd forint elköltését irányozhatja elő – az elmúlt másfél évben is hasonló összeget szórt el a kormány a kormányzati propagandára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!