szerző:
hvg.hu

Az RTL Klub úgy tudja, az egyetem döntött, és hétfőn be is jelentik ezt.

Mint arról beszámoltunk, december elsején, szombaton járt le az a határidő, amit a CEU adott a kormánynak, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. A kormány azonban ezt nem írta alá, így a CEU mellett tüntetők szombaton jelképes temetést tartottak a Kossuth téren, ahol az oktatás szabadságát temették, az RTL Klub pedig úgy tudja,

meghozták a döntést a Bécsbe költözésről.

A csatorna információi szerint az egyetem már eldöntötte, hogy költözik, de először a hallgatókat fogják erről tájékoztatni.

Úgy tudni, hogy hétfőn háromnegyed 1-kor hallgatói fórumot tartanak, majd délután 2-kor nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol bejelentést tesznek. Az egyetem addig nem válaszol semmire.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Ha hegyet nem is, de sípályát hoztak Szegedre

Borús lesz a vasárnap, de 10 fok is lehet ma

Borús lesz a vasárnap, de 10 fok is lehet ma

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

Felcsúton járt a Mikulás

Felcsúton járt a Mikulás

Franciaország bezárkózva várja a zavargást

Franciaország bezárkózva várja a zavargást