szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis szerint az ellenzék inkább hasonlít egy állatkertre, mint felelős politikai közösségre.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Bohócot csinált magából az agresszívan viselkedő ellenzék - mondta a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a botrányos parlamenti nap után. Az ellenzék fizikailag próbálta megakadályozni, hogy a kormánypárti többség elfogadja a túlóratörvényt, de nem jártak sikerrel. Tordai Bence párbeszédes politikus végig élőzte az ellenzék 3,5 órás akcióját, többször odamentek Orbán Viktorhoz is, Szabó Tímea közvetlen közelről fújta az arcába a sípot.

Kocsis Máté szerint "az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben." Példátlan, ami történt,

ellenzéki képviselők, főleg jobbikos huligánok és liberális anarchisták a fizikai atrocitásoktól sem riadtak vissza.

Szakértők vizsgálják majd meg, hogy történt-e bűncselekmény. Nem maradhat következmény nélkül, ami történt.

A mindenkori parlamentben megengedhetetlen ez a tróger, bunkó, agresszív, közönséges viselkedés.

Jakab Péter jobbikos politikust agyalágyultnak nevezte, amiért beleült a miniszterelnök székébe és a szavazógépét nyomkodta. Ez probléma, arra még nem volt példa a parlament történetében, hogy valaki, más ellentétes véleményű helyett szavazzon - mondta Kocsis Máté. Megjegyezte: arra volt példa, hogy valaki a vele egy frakcióban ülő gombját megnyomta,de annak lemondás lett az eredménye.

A miniszterelnököt sértegető Tordai Bence mögött nehéz évek állnak, "szereplési akarnokság" lehet benne.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tagadnak a Kuciak-gyilkosság vádlottjai

Tagadnak a Kuciak-gyilkosság vádlottjai

Ismét sok településen rossz a levegő

Ismét sok településen rossz a levegő

Színészóriás és kiállhatatlan alak volt – 75 éve halt meg Csortos Gyula

Színészóriás és kiállhatatlan alak volt – 75 éve halt meg Csortos Gyula