szerző:
hvg.hu

Botka után Toroczkai László pártja is beállt a rabszolgatörvény elleni tiltakozásba, igaz, ezt némi hezitálás előzte meg. Most a Mi Hazánk polgármesterei sem engednék a túlórát az önkormányzati cégeiknél.

„A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja a túlóratörvényt, de a részben külföldről irányított magyarellenes erőkkel sem hajlandó összeborulni” – írja közösségi oldalán a Mi Hazánk elnökeként Toroczkai László. A Jobbikról nyáron levált politikus hangsúlyozza, hogy nem akarnak a jelenleg is zajló tüntetőkhöz csatlakozni, attól elkülönülten, jövő szombatra szerveznek félpályás útlezárást Gyálon. A párthoz csatlakozott polgármesterek a településükön sem az önkormányzati hivatalban, sem a fenntartásukban levő cégeknél nem fogják alkalmazni a négyszáz órás túlórát is megengedő törvényt.

 Szegeden a törvény alkalmazásának megtagadása közel kétezer alkalmazottat érint, míg a Mi Hazánk polgármesterei vezette falvakban ez a szám jóval kisebb.

A napokban a nemrégen a Jobbikból kilépett Volner János még a tüntetőkre küldte volna a Betyársereget, szombaton már azt közölte, hogy a békés demonstrálókat támogatja. Mostanra pedig a Mi Hazánk, ahova nemrégen belépett a politikus, jövő szombatra tüntetést szervez, igaz, az eddigi tiltakozásoktól elkülönülten.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Íme az F1 jövője, 500 km/h-val száguldó autók jöhetnek

Íme az F1 jövője, 500 km/h-val száguldó autók jöhetnek

A teljesség fölött

A teljesség fölött

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Bálint gazda: Karácsony Gergely a legalkalmasabb

Bálint gazda: Karácsony Gergely a legalkalmasabb