szerző:
hvg.hu

A Jobbikból kilépett politikus korábban azt mondta, a Betyársereggel tenne rendet a tüntetők között.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

"Ellene vagyok a túlóraszabályozásra vonatkozó változásoknak és ellene is szavaztam. De! Annak, ami most történik, ehhez az égvilágon semmi köze nincs" – ezt írta ki korábban Volner János a Facebookra.

A Jobbikból kilépett, azóta a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott ellenzéki politikus a bejegyzésben azt ígérte, a Kossuth térre hívja a Betyársereg háromszáz jól képzett emberét, ha úgy érzik, veszélyben a Szent Korona.

Volner szerint a munkavállalók felháborodása jogos a túlóratörvény miatt, de sokan épp azért nem mennek ki tüntetni, mert nem akarnak egy platformra kerülni a "vörös zászlókat, anarchista jeleket lobogtató szélsőbalos csürhével".

A politikus szombaton egy másik bejegyzést is közölt a témában, de ebben már egész más hangnemben fogalmazott: mint ugyanis írta, csak a tömeges rongálással, gyújtogatással, a rendőrök dobálásával, a Parlament épületének megrongálásával van baja, a békés tüntetőkkel nincs.

Volner szerint

bárki szabadon tüntethet, törni-zúzni, rendőrökre támadni azonban elfogadhatatlan.

A politikus a bejegyzésben arról is írt, "a magyar munkavállalókat arra biztatom, álljanak ki magukért és küzdjenek a jogaikat csorbító Fidesz-kormány ellen! A baloldali pártokat pedig arra kérem, hogy egyrészt ne telepedjenek rá piócaként a magyar munkavállalók jogos érdekvédelmi harcára, másrészt ne biztassák törvénytelenségek elkövetésére a saját aktivistáikat!"

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után

Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Évi 200 ezret költünk el a magánegészségügyben, megnézték, hogy mire

Évi 200 ezret költünk el a magánegészségügyben, megnézték, hogy mire

Mi lesz most a TV2-vel? Vajna még a halála előtti napokban is tárgyalt a tévé sorsáról

Mi lesz most a TV2-vel? Vajna még a halála előtti napokban is tárgyalt a tévé sorsáról

„Arab proli vagyok, akit a francia elit bűnbaknak használt”

„Arab proli vagyok, akit a francia elit bűnbaknak használt”