szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék kezdeményezte a parlament rendkívüli ülését, és bár egy fideszes azt mondta nekik, hogy elmennek, most közleményben azt írták, az ellenzéket "csak a balhé és a hatalom érdekli", ezért bojkottálják az ülést.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Mint arról beszámoltunk, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP, valamint a független képviselők csütörtökön rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz. Az ülésen két határozati javaslatot akartak tárgyalni.

A házbizottság pénteken döntött az ülésről, amelyet január 3-ra írtak ki, Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője pedig a közös ellenzéki sajtótájékoztatón azt mondta, a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormánypártok várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen, ezért határozatképes lesz a Ház.

A Fidesz azonban ezután közleményt adott ki, amelyben azt írták: "a kormánypártok nem vesznek részt az ellenzék képmutató színjátékában". 

A közlemény szerint a fidesz "rendkívüli képmutatónak" tartja, hogy "miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek. Ebből is látszik, hogy nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli őket. A kormánypártok nem kívánnak részt venni az ellenzék képmutató színjátékában, ezért nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett ülésen".

Ha a kormánypárti képviselők nem lesznek ott, akkor a parlament határozatképtelen lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Porhintés vírusügyben: a türkmén elnöknek higgyünk, vagy Orbán Viktornak?

Porhintés vírusügyben: a türkmén elnöknek higgyünk, vagy Orbán Viktornak?

A tisztességes baloldal egyben nemzeti is, mondja a Munkáspárt elnöke

A tisztességes baloldal egyben nemzeti is, mondja a Munkáspárt elnöke

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli