szerző:
hvg.hu

Záporoznak az ellenzéki reakciók Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.

A mostani Kormányinfót Orbán Viktor miniszterelnök tartotta, a hvg.hu gyorsértékelése szerint:

„Orbán szinte szolgaian tartotta magát a Lázár János által kialakított koreográfiához. Először röviden tájékoztatott néhány mellékes kormánydöntésről, majd migránsozott kicsit. Ezt követően szinte mindenkinek válaszolt, néha második kérdést is engedve.

  • Meglepő bejelentések száma: nulla
  • Üzleti ügyekkel nem foglalkozom. Ezt legalább tizenhat alkalommal
  • Migrációs kiselőadás: öt-hat hosszabb, és számtalan rövid

Ezt a feladatot Lázár nagy élvezettel, Gulyás enyhe undorral bármikor elvégzi. Ezzel az élő közvetítésünket lezárjuk.”

Érkeznek az ellenzéki reakciók is.

A Jobbik szerint Orbán ismét Soros mögé bújt a nép elől. „A kereszténység fontosságáról beszélt az, aki hazug módon letagadja a korrupciót, azokat a magyarokat pedig, akik tisztességesen, munkából akarnak megélni, gyűlölködve sorosbérencezi. Orbán Viktor a lopással, hazudozással, rabszolgatörvénnyel felbőszítette a magyarokat, most pedig bebújt mentora, Soros György és a migránsok háta mögé” – írták.

Az MSZP és a Párbeszéd közös sajtótájékoztatót tartott:

„Kár volt ma Orbánnak két órán keresztül zsibbasztania a nyilvánosságot” – mondta Szabó Tímea, szerinte a kormányfő végig hazudott.

Az LMP szerint mellébeszélt Orbán. Keresztes László Lóránt, aki kuriózumnak nevezte, hogy a kormányfő válaszolt újságírói kérdésekre, mellébeszélésnek nevezte a többi közt a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Európa jövőjét a migrációt támogató és ellenző erők küzdelme határozza meg. Ahogy az európai politikai elit, úgy Orbán Viktor is megmaradt a súlyos kérdés tüneti kezelésénél, nem tárta fel a valódi okokat, és nem adott hatékony megoldást rá – értékelt az ellenzéki politikus.

A sajtótájékoztatón végig Orbán Viktor mellett álló és porondmesteri szerepet ellátó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitterén végig angolul számoltak be az eseményekről. Mutatjuk az egyik fő üzenetét, amit nagyjából így fordíthatunk:

Közép-Európában mi nem akarunk másokkal együtt élni, a saját népességünket akarjuk megtartani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön

A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön