szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is Nemény Andrást fogja támogatni az őszi választásokon.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Szombathelyen az országban elsőként megállapodást kötött az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum a közös jelöltindításról az őszi önkormányzati választáson, írja a 24.hu.

A portál szerint a Jobbik és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatja az összefogást, de nekik csak listás hely juthat.

A közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz, aki 2018-as parlamenti választáson 30 százalékot szerzett, de akkor 49 százalékkal a fideszes Hende Csaba volt honvédelmi miniszter nyert.

Tavaly novemberben és decemberben állt össze az Éljen Szombathely! Egyesület az LMP-vel, majd később csatlakozott hozzájuk az MSZP és a DK, végül a Momentum is beszállt. Decemberben a pártok már közösen vettek részt a rabszolgatörvény elleni demonstráción.

Október 14-én tartottak Szombathelyen időközi önkormányzati választást az előzetes letartóztatásban levő Czeglédy Csaba mandátumának megszűnése miatt – akkor az ellenzéki László Győző nyert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon