szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pécsen, Szombathelyen, és Gödöllőn is sokszáz fős tömeg tüntet pénteken kora este a túlóratörvény ellen.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Pécsen 6 órakor kezdődött a megmozdulás. A Momentum-szervezte demonstráció a Barbakántól indult, az Aradi vértanúk útja – Alagút– Majorossy utca – Király utca útvonalon a Széchenyi térre haladtak.

©

A Magyar Hang élőben közvetítette a tüntetést. Videójukban látható, hogy több százan vonultak a tiltakozók:

Gödöllőn délután 5 órakor kezdődött a megmozdulás. A vonulók az Alsóparkból indultak, a vasútállomás és a gödöllői járásbíróság épületének érintésével át a Szabadság térre vonultak.

A tüntetők útvonala a városi uszodát is érinti, melynek ára az évek során kétszeresére nőtt.

Az eseményen felszólal Donáth Anna, a Momentum alelnöke, Lengyel Szilvia LMP-s volt országgyűlési képviselő, Kovács Barnabás, az MSZP Országos választmányának elnökhelyettese, Varga Zoltán, a Jobbik Pest megyei elnöke, a momentumos Mészáros Bence Donát, a DK-s Penz András, és még mások.

A gödöllői megmozdulást a DK-s Varju László közvetítette élőben:

Szombathelyen az Éljen Szombathely! Egyesület, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Jobbik és kétfarkúak szervezetei is részt vettek. A pártok egy-egy képviselője is felszólal az eseményen, valamint a szakszervezetek, civil közösségek részéről is lesznek felszólalók.

A Mérce azt írja, a tüntetés a Domus áruhzáz elől indult, már több százan sorakoztak a kezdés előtt is. A megmozdulás pedig annak hivatalos lezárása után sem ért véget, a demonstrálók többsége átvonult a helyi Fidesz-irodához.

A szombathelyi tüntetésen Vágó Gábor egykori LMP-s képviselő is felszólalt. Egyebek mellett azt mondta, "az állampártban félnek". Illetve a tüntetők hosszú "Orbán takarodj"-skandálására azt is hozzátette, hogy "el fog, már csak az a kérdés, hogy mikor".

A szombathelyi tüntetést a Mérce közvetíti élőben:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Rómában kivirágzott egy mozgólépcső, mintha egy film díszlete lenne

Rómában kivirágzott egy mozgólépcső, mintha egy film díszlete lenne