szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezért nem kell impresszumot sem feltüntetniük.

Lezárult a Médiahatóság eljárása a MindenSzó.hu oldallal szemben. A Magyar Hang még januárban kért arról tájékoztatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH), hogyan lehetséges, hogy a látványosan híroldalként viselkedő, „politikailag inkorrekt blog” megkerülheti a híroldalakra kötelező szabályokat.

A Minden Szóról korábban a hvg.hu is megírta, hogy nincs fellelhető impresszuma, pedig annak megjelenítése médiatörvénybeli kötelezettség.

A Médiahatóság válaszában most azt írta a Magyar Hangnak, hogy a domain használója által megküldött nyilatkozat értelmében a MindenSzó.hu nem minősül sajtóterméknek.

„Erre tekintettel az NMHH megállapította, hogy a médiatörvény alapján a tartalmat impresszum-feltüntetési kötelezettség nem terheli. Jogsértés hiányában tehát általános hatósági felügyeleti eljárás megindítása nem indokolt” – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Érdekesség, hogy nemrég mégis feltűnt egy impresszum aloldal a MindenSzó-n, ahol viszont az e-mail címükön és az üzenetküldési lehetőségen túl mást nem találni. Ráadásul a „politikailag inkorrekt portál” elnevezést is átírták, most már „politikailag inkorrekt blognak” nevezi magát a honlap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézbe vettük a Samsung új csúcsmobilját, a Galaxy Note20 Ultrát – fotók, videó

Kézbe vettük a Samsung új csúcsmobilját, a Galaxy Note20 Ultrát – fotók, videó

Negyeddöntőben az Inter és a Manchester United

Negyeddöntőben az Inter és a Manchester United

Koronavírus-gyanú miatt felfüggeszti istentiszteleteit a Hit Gyülekezete

Koronavírus-gyanú miatt felfüggeszti istentiszteleteit a Hit Gyülekezete