Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrincet mentegeti egy új, saját meghatározása szerint politikailag inkorrekt portál. A Minden Szó cikkét, amelyet a felcsúti Zuckerberg volt jegyzője írt, szemlézte a hvg.hu is. A portál csütörtökön, azaz a cikk megjelenése után négy nappal kiegészítést fűzött az íráshoz: "az eredeti írás 2014. január 30-án jelent meg a Magyar Nemzetben, Gyűlöletkampányolók címmel. A mostani közzétételt nem Dr. Petrin László (a szerző – a szerk.) kezdeményezte, hanem a mindenszo.hu szerkesztősége."

Természetesen ilyen nincs: egy utánközlésnél rögtön feltünteti egy magára valamit adó médium, hogy nem friss a szöveg (bár a lényegen alig változtat, a kontextuson igen). A Minden Szó viszont nem ád magára – nyilván valamiféle csel része volt az utánközlés elhallgatása.

Nem mintha bármit is lehetne várni egy olyan sajtóterméktől, amelyen a Külföld és a Belföld rovatok mellett van Invázió rovat, és Liberális-agyhalál rovat is. Amely részeges libsinek nevezi a KFC-ben videóval bizonyítottan megvert Szabó Zoltánt, Baló Györgyöt egyszerűen gülüszeműként emlegeti, és az egész szerkesztőség nyílt levelet ír a "kétes politikai múltú" Vitray Tamásnak.

Az a szerkesztőség, amelyről nem lehet semmit tudni, mert a portálnak nincs fellelhető impresszuma. Ennyit a törvénytiszteletről: az impresszum megjelenítése médiatörvénybeli kötelezettség. Emlékezhetünk, a Jobbik plakátjaira hasonlító (!) plakátokat azért vakarják le országszerte a kormányhivatali kommandósok, mert nincs rajtuk a megrendelő neve, beazonosítási adatai. A Vona-párt nem értesítette a hatóságokat, hogy plakáthelyeket vett, nem teljesítette az együttműködési kötelezettségét, tárta szét a kezét Lázár János a Kormányinfón.

Erre az impresszum nélküli Minden Szó vígan onthatja magából a szennyet, a Médiatanács (amely "folyamatosan figyeli a médiapiaci folyamatokat, és ha szükséges, ellátja azokat a hatósági feladatait is, amelyekkel megakadályozható a jogszabályba ütköző piaci koncentráció") nem lép.

Visszatérvén még Lázár Jánosra: ő az, aki minden második Kormányinfón elmondja, elképesztően, kivételesen durva kampány elé nézünk, jobb oda nem nézni, olyan durva idők jönnek – az ellenzék kétségbeesésének és eltökéltségének köszönhetően. Nem az ellenzék hazudik a nemzeti konzultációnak nevezett Fidesz-propaganda szövegében, nem az ellenzék tart lakossági fórumokat manipulatív valótlanságokkal heccelve a népet (Soros el akarja venni tőlünk a szilveszteri bulit).

A leginkább a kormánypárti sajtót másoló Minden Szó (Amit a Kormánymédia Leír, Még Egyszer) után még ki tudja, hány bizonytalan hátterű kormánybarát mocskolódó oldal fog napvilágot látni. A kormány nem engedheti meg magának, hogy választást veszítsen, és ezért semmi sem drága.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elődöntőbe jutottak Babosék az Australian Openen

Elődöntőbe jutottak Babosék az Australian Openen

Nemi erőszak vádja miatt letartóztatták Chris Brownt

Nemi erőszak vádja miatt letartóztatták Chris Brownt

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról

A teljesség fölött

A teljesség fölött

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban