Windisch Judit
Windisch Judit

Röpködtek a milliók Orbán Viktor évértékelőjén, ahol bejelentette az új családvédelmi akciótervet. Bőszen migránsozott - Soros György nevét összesen háromszor mondta ki, a Jobbikkal összefogó baloldal alaposan megkapta. Összefoglalónk.

Soha nem látott hangulatban tartotta meg Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelőjét: a tömeg többször tombolt és bravózott, Révész Máriusz gyorsértékelése szerint ez volt a miniszterelnök legjobb beszéde. A körítés sem volt mindennapi: Várkert Bazárhoz vezető utat fekete lepellel borított kordonokkal vették körbe, így eltakarva a VIP-érkezőket a kíváncsiskodók elől, de a gyalog érkező fontosember is kapott segítséget: egy magát megnevezni nem kívánó férfi segített a többi között Pócs János fideszes politikus segítségére, akit épp kollégánk faggatott, és egy "János, erre gyere" mondással megszakította az interjút.

©

Ugyanez több politikus esetén is előfordult. Révész egyébként befelé is megszólalt és megfejtette a sötét lepel titkát. Azt mondta, ezzel azt üzenik, hogy

a Fidesz képes rendben tartani az országot.

A kormányoldali médialapítvány éléről az őszintesége miatt kirúgott Varga István ide még bemehetett, kettő után nem sokkal érkezett a helyszínre.

©

Orbánt nem láttuk jönni, ő a Facebook oldalára kitett kép szerint már kettőkor az épületben volt.

Soha rosszabb évet!

Orbán Viktor azzal indított, hogy "soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt", mikor harmadszor is kétharmaddal nyertek, és a gazdaság is öt százalékkal bővült. Azt mondja, mindkettőért keményen megdolgozott az ország. Hosszan sorolta a gazdasági eredményeket, intézkedéseket, szerinte

az ország készen áll a győzelemre.

Itt már vastapssal jutalmazott a közönség, ahogy felhangzott füttyszó is. Orbán a szegénység felszámolását ígérte, és azt mondta, a sikeres vállalkozókra történelmi feladat vár:

nekik kell létrehozniuk Magyarország területén kívül azokat a befektetéseket, amelyek profitját hazahozva kiegyenlítjük a Magyarország területéről kivitt profit mennyiségét.

©

Kommunista-náci kézfogó

Nagyon erős hasonlatokkal élve ment neki a baloldal és a Jobbik összefogásának Orbán Viktor, aki azt mondta,

kommunista-náci szövetség rajzolódik ki,

szerinte ez már a politikai pornográfia határát súrolja. Karácsony Gergelyt is süllyesztőbe küldené azután, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos politikus korábbi, a zsidó származású képviselők listázását nem tartotta antiszemita megnyilvánulásnak.

Szégyen, hogy ő még főpolgármester akar lenni, el kellene kullognia a kertek alatt.

Szinte tombolt a közönség, mikor az MTVA székházban akciózó ellenzékieken szórakozott. Orbán szerint a "szocialista-náci koalíció tagjai" inkább tűnnek komédiásoknak, mint vezetőknek.

Megrohamozni a csukott ajtót, tarkóra tett kézzel a földön feküdni, pókemberesdit játszani a tévészékhában ez inkább pályakezdő színészek útkereső magatartása.

Azt mondja, jobb volt ez, mint a szilveszteri kabaré.

Sorost alig említette

A közelgő EP-választás miatt Orbán újra elővette a "migráns-lemezt", visszahozta a régi szólamokat arról, hogy a migránsok a nőkre akarnak támadni és miattuk nő a terrorizmus. Hosszan beszélt a bevándorláspártiakról és az ellene küzdőkről, Soros György nevét viszont csak háromszor mondta ki. Nevének első említésére is 18 percert kellett várni.

©

A gazdaságról alig beszélt: annyit mondott, hogy a dimenzióváltás állapotában van az ipar, fizikai munkásokra mindig szükség lesz, de a kutatásra épülő ipar részesedése nő. Megismétli, arra kell törekedni, hogy a magyar növekedés az unió átlaga fölött legyen két százalékkal, azt mondja,

a legnagyobb eredményeink még hátra vannak.

A nagy bejelentések a végére maradtak

Orbán Viktor bejelentette, a kormány hétpontos családvédelmi akciótervről döntött, a lista még bővülhet.

  • Bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását, az a 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap. A törlesztést az első két gyerek születése után 3-3 évre felfüggesztik, a második gyereknél a tartozás harmadát elengedik. Ha megszületik a harmadik gyerek, az egész tartozást elengedik.
  • Bővítik a Csok kedvezményes hitelt is, a két vagy többgyerekesek használt lakás vásárlásra is igénybe vehetik azt. A falusiaknak néhány hét múlva testreszabott támogatást jelent be.
  • A jelzálog hitelnél is óriási könnyítések jönnek: a második gyerek születésekor 1 milliót, a harmadiknál 4 milliót, minden további gyereknél egy-egy milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.
  • A legalább négy gyereket szülő és felnevelő nők mentesülnek az SZJA-fizetés alól.
  • Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. Egy legalább háromgyerekes család 2,5 milliós támogatást kap egy hétszemélyes autó után.
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. Három év alatt 21 ezer új férőhelyet ígért Orbán, ebből idén év végégi megépül 10 ezer.
  • A nagyszülői gyedet is bevezetik, ha a szülők így döntenek, a nagyszülők maradhatnak otthon.

 

©

Bejelentette azt is, a 9. és 11. tanév végén a diákokat kétszer két hétre elküldik külföldre nyelvet tanulni.

Le nem fagyott a mosoly

A helyszínen lévő tudósítónk szerint a hét pont sorolása közben a nők arcáról egy percre sem tűnt el a mosoly, a 40 év alattiak 10 milliót támogatására boldogan bólogattak a nők, az autóvásárláshoz adott pénz említésekor a férfiak is felderültek.

Minden korosztály megkapta a magáét, majd kicsattannak az örömtől

- mondta tudósítónk. A tömeg rendkívül felszabadultan távozott, tudósítónknak mindenki lelkendezett.

Államférfi

- mondta egy néni, mire barátnője hozzátette:

én megkönnyeztem.

Az ellenzék nem könnyezik, hanem tüntet, erről itt tudósítunk.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Rendőrkutyát klónoztak Kínában a kiképzési idő csökkentése érdekében

Rendőrkutyát klónoztak Kínában a kiképzési idő csökkentése érdekében

Kiadják a portugáloknak a Ronaldo szexbotrányát kiteregető hekkert

Kiadják a portugáloknak a Ronaldo szexbotrányát kiteregető hekkert

Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Kis híján meghalt a kínai nő, aki intravénásan adott be magának gyümölcslevet, hogy egészségesebb legyen

Kis híján meghalt a kínai nő, aki intravénásan adott be magának gyümölcslevet, hogy egészségesebb legyen

Ab: Rendben van a Taigetosz-törvény, mégis mulasztást követett el az Országgyűlés

Ab: Rendben van a Taigetosz-törvény, mégis mulasztást követett el az Országgyűlés

Körömvágó ollóval rabolt, egy óra sem kellett az elfogásához

Körömvágó ollóval rabolt, egy óra sem kellett az elfogásához